ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

354

Σιγά σιγά το εμπεδώνουν

Έμοιαζε σαν φιλική, γεμάτη δεσμεύσεις μάζωξη. Μετά τα καλά λόγια του πρωθυπουργού για τον Αρναουτάκη και το «ικανότατος περιφερειάρχης» φαίνεται πως το συνηθίζουν σιγά σιγά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ πιθανό, εάν δεν αλλάξει κάτι, να τον στηρίξουν ως υποψήφιο, κοινό με το ΠΑΣΟΚ- η έκπληξη θα είναι να πάει τελικά και η ΝΔ!

Ήταν όλοι εκεί. Στο γραφείο του Αρναουτάκη. Πήγε ο Δέδες ως εκπρόσωπος του Σπίρτζη, ήταν παρόντες και οι βουλευτές Μιχελογιαννάκης και Βαρδάκης, παρών και ο Γ. Παυλιδάκης, που πάλαι ποτέ ήταν… απέναντι στον Αρναουτάκη.

Και όπως είχε αποκαλύψει η “Π” είχε… προτείνει για υποψήφιο περιφερειάρχη τον Χρ. Σπίρτζη. Μια πρόταση που κανένας δεν κατάλαβε, ούτε καν ο ίδιος ο υπουργός. Το κλίμα έφτιαξε περισσότερο όταν πήγε και ο Λαμπρινός. Τον οποίο επίσης θέλουν ορισμένοι Συριζαίοι, αλλά όχι όλοι…

 

Κατσιφάρας και Αρναουτάκης έγιναν άλλο ένα πρωτοσέλιδο (από τα ΝΕΑ αυτή τη φορά) καθώς τονίζεται ότι “κλείνει το μάτι” ο Τσίπρας.

Το… μάτι και η παρέμβαση της ΝΟΔΕ

…Χθες Κατσιφάρας και Αρναουτάκης έγιναν άλλο ένα πρωτοσέλιδο (από τα ΝΕΑ αυτή τη φορά) καθώς τονίζεται ότι “κλείνει το μάτι” ο Τσίπρας. Αυτό είναι που ενόχλησε και τη ΝΔ που θα τον ήθελε δικό της υποψήφιο! Και γι αυτό χθες επανήλθε η ΝΟΔΕ της ΝΔ εξηγώντας γιατί έβγαλε την αρχική ανακοίνωση που τους καλούσε να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους!

«… επισημαίνουμε ότι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητες, αλλά όχι απολιτίκ» αναφέρει ο πρόεδρος Β. Καρκανάκης. Και τονίζει χωρίς αναφορά στα ονόματα των κ. Αρναουτάκη και Λαμπρινού:

«Πάγια θέση της Παράταξής μας είναι ότι στην αυτοδιοίκηση ούτε χρειάζονται χρίσματα, ούτε επιτρέπονται κηδεμονίες. Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης.   Ωστόσο, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν εάν κάποιος/κάποια υποψήφιος/υποφήφια έχουν τη στήριξη της Κυβέρνησης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Απλά και καθαρά! Γιατί θορυβήθηκαν κάποιοι; Γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν από το αίτημά μας πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε…

Ειδικά, την ώρα που σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΝ.Π.Ε., Κ.Ε.Δ.Ε. και οι κατά τόπους Π.Ε.Δ.) έχει τοποθετηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης I), η οποία θίγει την αυτοδυναμία, την ανεξαρτησία και την ίδια τη λειτουργία των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και ουσιαστικά τους αποδυναμώνει.

Κατά την άποψή μας, οι ξεκάθαρες θέσεις αποτελούν καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αυτό και μόνο εκφράσαμε με την σχετική μας ανακοίνωση.

Ποιος παλινωδεί αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει την θέση του απλά και έντιμα στους πολίτες, από τους οποίους ζητά την ψήφο τους, μένει να το δούμε. Πάντως όχι εμείς…».

ΔΗΠΕΘΕΚ: Έγινε συνέλευση των μετόχων και… συζητούσαν -λες και ήταν σωματείο- επί μακρόν για διάφορα… οικονομικά ζητήματα,

Θέατρο ή… οικονομικό σωματείο;

Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει πραγματικά με το ΔΗΠΕΘΕΚ! Έγινε συνέλευση των μετόχων και… συζητούσαν -λες και ήταν σωματείο- επί μακρόν για διάφορα… οικονομικά ζητήματα, ενώ αναλώθηκε για μία και πλέον ώρα σε εξαντλητική συζήτηση για τη δυνατότητα ή μη συμμετοχής ενός μέλους στα ΔΣ του θεάτρου μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από σχετικό αίτημα του ΔΣ προς τους μετόχους!

Το άλλο σημαντικό; Η συνέλευση ενέκρινε ακόμα την “διπλή” ισχύ της ψήφου του προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας. Έγινε δηλαδή τροποποίηση του καταστατικού, ώστε η εισήγηση εκείνη που έχει την ψήφο του προέδρου να περνάει στην περίπτωση ισοψηφίας και εφόσον υπάρχει η νόμιμη απαρτία – πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης.

Κι όταν ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα της πρόσληψης του καλλιτεχνικού διευθυντή- παραμένει κενή από τον Απρίλιο του 2017 επειδή το ΔΣ του θεάτρου αποφάσισε να μην προχωρήσει σε νέα σύμβαση έργου αλλά να κινήσει τις χρονοβόρες διαδικασίες προκήρυξης της θέσης – εκεί δοκίμασαν μια… μεγάλη έκπληξη!

Κι άκουσαν… για μοριόδοτηση των υποψηφίων με ποσοτικοποιημένα κριτήρια.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Φασουλάκης

Ξέρει από… υπολογιστές;

…Είναι δυνατόν να βάζουν τέτοια κριτήρια για τον καλλιτεχνικό διευθυντή; Όχι τι και πόσο θέατρο ξέρει και έχει κάνει, αλλά να… πριμοδοτούνται… πτυχίο ΑΕΙ (και καλά πες, εδώ), αλλά άριστα αγγλικά ή όσοι έχουν επάρκεια στους υπολογιστές;

Μάλιστα το μέλος του Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος Χανίων έκανε λόγο για “φωτογραφικά κριτήρια”, με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Φασουλάκη να παροτρύνει το ΔΣ να σταθμίσει κάποια καλλιτεχνικά κριτήρια, δεδομένης της ιδιαιτερότητας της θέσης και να μην ενεργεί σαν να προσελάμβανε στέλεχος οικονομικής υπηρεσίας.

Μάλιστα, ο κ. Φασουλάκης τούς ζήτησε να κινηθούν γρήγορα  για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να χαμηλώσουν οι τόνοι για το θέμα, για το κοινό καλό του θεάτρου το οποίο κινδυνεύει!

Και ο δήμαρχος Χανίων τι έκανε; Είπε ότι η μοριοδότηση δεν γίνεται για να γίνει φωτογραφική πρόσληψη – ή/και απόκλιση- κάποιου συγκεκριμένου για τη θέση, καθώς για να γίνει αυτό (φωτογραφική προκήρυξη) χρησιμοποιείται η μη μοριοδότηση της θέσης, όπως είπε, με τον ίδιο να γνωστοποιεί την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο.

 

@patris
Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσες να κατηγορήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νεποτισμός. Λαϊκισμός ναι, οικογενειοκρατία όχι ακόμη τουλάχιστον.
Μitsotakis

 

Το Αρκαλοχώρι ξέφυγε

Το έχω ξαναπεί ότι το Αρκαλοχώρι έχει ξεφύγει. Κι έχει δημιουργήσει μια θετική αύρα.

Είναι η ευχάριστη έκπληξη. Και ο Ημιμαραθώνιος είναι μία από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται και έχουν ξεχωρίσει!

Όντως η  αναγνωρισιμότητα που έχει πετύχει ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης έχει ξεφύγει από το στενό πλαίσιο ενός τοπικού αθλητικού γεγονότος της ενδοχώρας.

Ένας αγώνας δρόμου, μέσα στη ροή της μόδας των δεκάδων άλλων, που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα,  ξεκίνησε από μια μικρή παρέα θαρραλέων κουζουλών ανθρώπων και έχει πετύχει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο βρετανικός Γκάρντιαν τον συμπεριέλαβε στα… χάι λάιτς της Κρήτης.

 

«Η διπλωματία της κότας»

Το χόντρυνε χθες ο Δημ. Καμμένος.  Για «διπλωματία της κότας» κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί «τουρκικής ομογένειας» στη Δυτική Θράκη και για παρεμβάσεις της γειτονικής χώρας σε ζητήματα των μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης.

Η Τουρκία εκφράζει τις «ανησυχίες της», μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, για το ελληνικό διάταγμα που αίρει το αυτοδιοίκητο των μουφτείων.

Και του λέει ο Καμμένος πως δεν αντιδρά!

 

ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους (εναπομείναντες) ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ξαναβάλε τη λίστα πρόεδρε

Ειχε χθες την ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί με τους (εναπομείναντες) ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι τους Παπαδημούλη, Κούλογλου και Κούνεβα.

Θυμίζω ότι είχε βγάλει… διπλάσιους σχεδόν, αλλά του έφυγαν ο Γλέζος, η Σακοράφα, ο Χουντής και ο Χρυσόγονος.

Γι αυτό τον βλέπω να επαναφέρει τη λίστα!

Ελούντα

Γιατί δεν τον προχωρούν;

Αλήθεια, τι γίνεται με τον… περιφερειακό δρόμο της Ελούντας;

Πάνω από 10 χρόνια είναι σε αυτό το χάλι, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, η χάραξη έχει μείνει!

Μήπως πρέπει ο περιφερειάρχης να κάνει κάτι; Μήπως κι εκείνος έχει ευθύνη που δεν έχει γίνει ο δρόμος;

 

“Έφυγε» ο πρώην υπουργός

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην υπουργός Βασίλειος Ιντζές, ο οποίος διέτελεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, σημειώνει μεταξύ άλλων πως “ο Βασίλης Ιντζές για όλους εμάς, τους νεότερους πολιτικούς ήταν ο “εμπνευστής” μας, ο “δάσκαλός” μας για τη συμμετοχή μας στη μεγάλη πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης”.

 

ξανάνοιξε ο «Κουμπές» στην πλατεία Κορνάρου και ηταν όλοι εκεί, πέρασαν αντιδήμαρχοι, πρόεδροι ...

Ήπιαν το καφεδάκι τους

Διαβάσατε ήδη ότι ξανάνοιξε ο «Κουμπές» στην πλατεία Κορνάρου, υπό το αυστηρο βλέμμα και τις οδηγίες των αρχαιολόγων. Δεν έχει και τόσο σημασία βέβαια, λένε στον Δήμο, αρκεί ότι άνοιξε.

Και χθες ηταν όλοι εκεί, πέρασαν αντιδήμαρχοι, πρόεδροι για πιουν ένα καφέ και να ευχηθούν στον Μηνά Καπετανάκη (που δεν τον βλέπω για… δήμαρχο, που λένε)  που το έτρεξε το έργο μετά το πράσινο φως της Αρχαιολογίας. Σήμερα το πρωί μάλιστα θα πάει και ο δήμαρχος.

 

Βενιζέλειο

Δημιούργησε έναν μικρό πανικό χθες στο Βενιζέλειο το δημοσίευμα της “Π” για την ΕΔΕ με τον γιατρό. Ε, ξέρετε πως είναι αυτά. Πώς έγινε η διαρροή, τι συνέβη κ.λπ. Αλλά μην ανησυχούν οι φίλοι, έχει και πιο… σοβαρά θέματα εκεί. Σύντομα έρχονται…

 

Καμπάνες

Διαμαρτύρονται περίοικοι από διάφορες εκκλησίες ότι παίζουν οι καμπάνες σε ακατάστατες ώρες, χωρίς λόγο. Είναι δυνατόν;

 

Πρόβλεψη

Πηγαίνοντας προς τον ΘΗΣΕΑ και την Αγία Πελαγία στην εθνική οδό συμπολίτες μας παρατηρούν τα πρανή του δρόμου. Με την πρώτη βροχή είναι έτοιμα να πάρουν κάτω! Υπάρχει καμιά πρόβλεψη;

 

Η στάση

Μα έχει πάει κανένας στη στάση του λεωφορείου στη Χαριλάου Τρικούπη; Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία; Έχει γίνει…δεύτερο σπίτι για κάποιους εκεί. Ας το πουν να μην πηγαίνουν οι άνθρωποι να… φοβούνται.

 

Η επιλογή

Πολλά σενάρια διακινούνται τις τελευταίες ημέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να στηρίξει υποψήφιο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Ηρακλείου. Ήδη σας εχω ενημερώσει σχετικά με το ποιον. Αλλά φαίνεται πως κι αυτή θα είναι -αν γίνει- μια ατυχής επιλογή, όπως ακριβώς και η προηγούμενη.

 

Υποψήφιος

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Φαιστού στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα γίνουν τον Μάιο του 2019, ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαθιουδάκης, καλώντας τους συνδημότες και τις συνδημότισσές του να συμπορευτούν όλοι μαζί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει