Αλέξη, μας απογοήτευσες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

368

Για χρόνια τραγουδάνε το γνωστό σε εμάς που φτάσαμε τα “άντα” άσμα του Σαββιδάκη «Κι αν διοριστώ, αυτοκίνητο θα πάρω και θα σε παντρευτώ με παπά και με κουμπάρο»…

Ήταν σίγουροι ότι θα το πει, κρέμονταν από τα χείλη του, αλλά μάταια. Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ενδεχόμενο να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, γεγονός που απογοήτευσε τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν κορνιζάρει το πτυχίο τους, πηγαίνουν κάθε χρόνο από πόλη σε πόλη και από νησί σε νησί και αγωνιούν για το πότε επιτέλους θα διοριστούν.

Για χρόνια τραγουδάνε το γνωστό σε εμάς που φτάσαμε τα “άντα” άσμα του Σαββιδάκη «Κι αν διοριστώ αυτοκίνητο θα πάρω και θα σε παντρευτώ με παπά και με κουμπάρο»…

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ αρκέστηκε στο να εξαγγείλει 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την ενίσχυση της εκπαίδευσης ειδικής αγωγής.

Για την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών είπε πως «για πρώτη φορά μάλιστα ολοκληρώθηκαν πάνω από 19 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ξέρετε σε μία κανονική χώρα αυτή η δήλωση δεν θα έχρηζε χειροκροτημάτων και θέλω από εδώ και στο εξής να μην χρήζει χειροκροτημάτων. Γιατί γίναμε κανονική χώρα, πλέον!»

Αναρωτιέται κανείς τι σημαίνει “κανονική” χώρα όταν ένας εκπαιδευτικός περιμένει να έρθει η 5η Σεπτεμβρίου για να μάθει σε ποια περιφερειακή ενότητα θα κάνει μάθημα και λίγες μέρες αργότερα να γνωρίζει σε ποιο σχολείο θα τοποθετηθεί. Συνεπώς, μένουν μόλις μία με δύο μέρες για να βρει σπίτι και να τακτοποιηθεί, γιατί, σίγουρα αν τοποθετείται στο Ηράκλειο, είναι αλλιώς να διδάσκει στη Βιάννο και αλλιώς στο Γάζι.

«Έχω κουραστεί να αλλάζω κάθε χρόνο σχολικό περιβάλλον» μου έλεγε προχθές μία φίλη μου που περιμένει τον διορισμό της εδώ και μια δεκαετία. Είναι σαν να βρίσκεσαι κάθε Σεπτέμβριο σε μία νέα θέση εργασίας, με καινούργιους συναδέλφους.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διευκρίνισε πως «οι 4.500 δεν θα είναι οι μόνοι διορισμοί που θα  γίνουν, όπως έχω υποσχεθεί στην ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Έως τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας για την επόμενη  τριετία, αρχίζοντας βεβαίως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι οι ανάγκες που έχουμε στην ειδική εκπαίδευση είναι πάρα πολλές. Ξέρετε ότι από τους 20.000 αναπληρωτές που έχουμε προσλάβει, οι μισοί είναι για την ειδική εκπαίδευση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει