Στην οδό Ατλαντίδος καταλήγει ο Δήμος για τη λαϊκή Μασταμπά

768

Μια νέα πρόταση που φαίνεται ότι παίρνει το χαρακτήρα της μονόδρομης επιλογής, διαμορφώνεται στο εσωτερικό της δημοτικής Αρχής, σε σχέση με τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, καθώς μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο η αξιοποίηση της οδού Ατλαντίδος. Πρόκειται για μια κεντρική οδική αρτηρία που ουσιαστικά αποτελεί την προέκταση της Παρασκευοπούλου από τα δυτικά, και  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Λότζια είναι η πιο θελκτική  λύση στη νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της περιοχής.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν μετά από πρόσφατη αυτοψία που πραγματοποίησαν στην προσπάθειά  τους να βρουν λύση μετά την απόρριψη όλων των άλλων εναλλακτικών επιλογών που εξετάστηκαν, με τελευταία την οδό Λυκείου, η οποία κρίθηκε ότι παρά τα προφανή πλεονεκτήματά της, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του Μασταμπά.

Στη βάση αυτή, η δημοτική Αρχή φαίνεται ότι καταλήγει με ένα τρόπο οριστικό στη λύση της οδού Ατλαντίδος, η οποία και στο παρελθόν είχε στεγάσει τη λαϊκή αγορά της περιοχής.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου και εφόσον πάρει το «πράσινο φως», θα εξεταστεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίησή της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η δημοτική Αρχή, μετά και το εξώδικο των κατοίκων και των επαγγελματιών του Μασταμπά, είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η τοπική κοινωνία εμφανίζεται αποφασισμένη να μην ανεχθεί με κανένα τρόπο νέα αναβλητικότητα στη μεταφορά της λαϊκής. Όπως είναι γνωστό, η λαική αγορά λειτουργεί στην οδό Παρασκευοπούλου εδώ και 3,5 χρόνια και μάλιστα παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις της σημερινής δημοτικής Αρχής  ότι θα τηρηθεί το 18μηνο αυστηρά, όπως  προβλέπει τόσο ο κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών όσο και ο νόμος.

Οι κάτοικοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς στην Παρασκευοπούλου έγινε χωρίς να ερωτηθούν και με συνεχείς παρατάσεις κατάφερε να προεκτείνει το χρόνο παραμονής της στην περιοχή, δημιουργώντας συνθήκες ομηρίας και για τους κατοίκους και για τους εργαζόμενους της περιοχής.

Παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής, με το εξώδικό τους ξεκαθαρίζουν ότι, ενώ η Παρασκευοπούλου αναπλάστηκε και θεωρητικά αναβαθμίστηκε πρακτικά η λειτουργία της λαϊκής αγοράς ακυρώνει την προσπάθεια αυτή, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται και πολύ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Όπως τονίζουν είναι ένας κομβικής σημασίας μονόδρομος και ουσιαστικά είσοδος στην πόλη, και για τον λόγο αυτό  υπογραμμίζουν ότι πρέπει  να μεταφερθεί η λαϊκή από την οδό Παρασκευοπούλου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει