Μήπως έχει δίκιο ο Μπουτάρης;

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

306

Οι αγορές δεν ακούνε πια τους πολιτικούς, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει στο πείσμα κάθε Τσίπρα

Ο Μπουτάρης το έχει ξαναπεί αλλά δεν τον είχαν πάρει σοβαρά. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να πεταχτούν εκτός Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης οι πολιτικοί; Μήπως η παρουσία τους είναι επιζήμια και για τον «θεσμό» και την πόλη; Όχι, δεν είναι ακρότητα, όπως ενδεχομένως θα διαμαρτυρηθούν κάποιοι.

Ακρότητα είναι τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο κέντρο της πόλης, το σόου του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, η πλειοδοσία στις παροχές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, οι καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου με τις στημένες ερωτήσεις από τη μια και τις προβοκατόρικες έως και εμπαθείς από την άλλη και η αντιμετώπιση μιας ολόκληρης περιοχής σαν μια προσεχώς… “γη της επαγγελίας”, αφού προφανώς κάποιοι μπερδεύουν τους κατοίκους της με μηρυκαστικά.

Να είστε σίγουροι ότι η ΔΕΘ μπορεί και χωρίς αυτούς. Εξάλλου  οι πολιτικοί (πια) ούτε γκλάμουρους είναι και το κυριότερο δεν μπορούν να πυροδοτήσουν θετικά μια οικονομία. Και οι προηγούμενοι και οι παρόντες και οι επόμενοι -φαντάζομαι- παρακαλούν για επενδύσεις με σχεδόν κατεβασμένα παντελόνια, αλλά η δουλειά είναι τζίφος. Οι αγορές δεν ακούνε πια τους πολιτικούς, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει στο πείσμα κάθε Τσίπρα, που με το ζουρνά του θα τις έκανε να χορεύουν όπως εκείνος θέλει…

Αμ δε, ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, αν θέλετε, για να βγουν στη βήμα της ΔΕΘ- οποία κατάντια- είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν ΠΑΟΚοφροσύνη, φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα ή κραδαίνοντας το κασκόλ του δικεφάλου του Βορρά. «Και δεν θα κάνουμε αγορές…» όπως θα έλεγε στωικά και ο Θεμιστοκλής στη γειτονιά μου (για να μην ξεφεύγουμε από το πλαίσιο της Έκθεσης)!

Δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος δεν τη βλέπει εθελοτυφλεί. Η ΔΕΘ χωρίς πολιτικούς δεν θα χάσει και δεν θα χαθεί. Και μη νοιάζεστε για τον έρμο τον αναγνώστη, τον τηλεθεατή και τον ακροατή που δεν θα πληροφορηθούν για την πόλη- φρούριο, πόσα δωμάτια ξενοδοχείων θα καταλάβει η κυβερνητική κουστωδία, σε ποια ταβερνεία Λαδάδικων, Καλαμαριάς και περιχώρων θα γευματίσουν -δειπνήσουν οι έχοντες και κατέχοντες χαρτοφυλάκια και το dress code θηλυκών αξιωματούχων, συζύγων και καλλίπυγων συνοδών.

Υ/Γ:Η Θεσσαλονίκη έχει τη δυναμική της και μια απολιτίκ ΔΕΘ δεν πρόκειται να τη φρενάρει. Χρειάζεται όμως να το καταλάβουν οι κάτοικοι και οι Αρχές της, αφού εξοστρακίσουν από το μυαλό τους τον μύθο ότι μια Αθήνα- δυνάστης (με τους πολιτικούς της) τούς κατατρέχει και πέραν των άλλων δεινών κλέβει και τα πρωταθλήματα από τον ΠΑΟΚ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει