ΛΟΤΖΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ: “Τέλος χρόνου για τις αυθαιρεσίες”

Μικρή παράταση για τις κατεδαφίσεις

345

Μικρή παράταση μέχρι και την Τετάρτη, δίνει η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου οι καταστηματάρχες που καταλαμβάνουν παράνομα με αυθαίρετες κατασκευές τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης να φροντίζουν μόνοι τους να προχωρήσουν την αποξήλωσή τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, την Πέμπτη τα τεχνικά συνεργεία θα προχωρήσουν στην καθαίρεση των παράνομα τοποθετημένων στεγάστρων υλοποιώντας τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί. Όπως είναι γνωστό, αρκετοί από τους καταστηματάρχες προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο προσφεύγοντας  διοικητική προσφυγή τους στο Εφετείο με την οποία εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την όλη διαδικασία με παράλληλο αίτημα αναστολής της.

Όμως και όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν προσφύγει, χρεώνουν στη δημοτική Αρχή ευθύνες επειδή δεν φρόντισε εγκαίρως να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία να δίνει τις συντεταγμένες για το τι επιτρέπεται και το τι απαγορεύεται στην πόλη. Δηλαδή να υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο διαμόρφωσης των όψεων των καταστημάτων που θα δημιουργεί ένα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους πάντως οι εκπρόσωποι της Λότζια έχουν ξεκαθαρίσει ότι όλοι οι καταστηματάρχες γνωρίζουν άριστα πως ο νέος κανονισμός λειτουργίας που διέπει τους κοινόχρηστους χώρους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τέτοιες αυθαιρεσίες.

Γνωρίζουν επίσης ότι από το προηγούμενο καλοκαίρι έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί στους καταστηματάρχες προκειμένου να εφαρμόσουν τον κανονισμό λειτουργίας που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Όπως τονίζουν στελέχη του Δήμου,

η  δημοτική Αρχή επιθυμεί να τραβήξει μια καθαρή διαχωριστική γραμμή σε σχέση με τη διαχείριση που γινόταν στο παρελθόν, που θεμελιώθηκαν συνθήκες ασυλίας στην παράνομη κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων.

Μάλιστα όπως σημειώνουν στελέχη της Λότζια, η ανοχή που υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν τέτοια, που κάποιοι επιχειρηματίες κυριολεκτικά κατέλαβαν δρόμους και κοινόχρηστους χώρους με βαριές ξύλινες και αλουμινένιες  σταθερές κατασκευές ή τεράστια στέγαστρα, και  μετέτρεψαν σε ιδιοκτησία τους δημόσιο χώρο, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση των πεζών και να ακυρώνεται στην πράξη η έννοια της ελεύθερης πρόσβασης.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα με εκρηκτικές διαστάσεις σε όλους τους πεζόδρομους και τις πλατείες της πόλης που έχουν καλυφθεί είτε από μεγάλες  μόνιμες κατασκευές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει