Η ΝΔ ετοιμάζει την επίσκεψη Μητσοτάκη

191

Η αποτίμηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών από το βήμα της ΔΕΘ, παράλληλα με τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το Βελλίδειο στις συγκεντρώσεις, αλλά και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο Τσίπρας και χθες και προχθές έκανε μια αγγαρεία, καθώς προσπάθησε να επικοινωνήσει, να μιλήσει και να εκφράσει ένα δήθεν όραμα με μισόλογα, με κανόνες επικοινωνίας και θεατρινισμούς» είπε ο κ. Αυγενάκης εκτιμώντας ότι «η ομιλία του κ. Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ αποτέλεσε τον επιθανάτιο ρόγχο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή, μιας κυβέρνησης που εμπορεύεται κυνικά την ελπίδα με κενές υποσχέσεις και αποφεύγει πάση θυσία τις ευθύνες της, αλλά και τους ιδίους τους πολίτες, μιας κυβέρνησης που κατάφερε να μετατρέψει τη γιορτή της ΔΕΘ στο γκρίζο σκηνικό μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης».

Αναφερόμενος στις προγραμματισμένες δράσεις της ΝΔ στον νομό Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας του κόμματος σημείωσε ότι «το σκηνικό αλλάζει, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κεντρική ομιλία του προέδρου μας το ερχόμενο Σάββατο, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα που πραγματικά αξίζουμε».

Όπως διευκρίνισε, έχουν προγραμματιστεί 13 μεγάλες εκδηλώσεις των γραμματειών στον νομό Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλήσουν πάνω από 100 ομιλητές για πληθώρα θεματικών και θα είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές του νομού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Αντώνης Γυφτόπουλος, οι βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ του νομού, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τοπικά στελέχη.

«Προβάλλει η κυβέρνηση ως θετικά σημεία της Συμφωνίας, που παγκοσμίως και επιστημονικώς έχουν κριθεί, το θέμα δηλαδή του ελληνικού πολιτισμού της Μακεδονίας, της ελληνικότητας της Μακεδονίας των αρχαίων χρόνων. Αυτό ούτε το διεκδίκησε – εκτός από ορισμένους εξτρεμιστές των Σκοπίων – κανένας άλλος, αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να αποκτήσουν μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα για να μπορέσουν να μπουν στη μετά την αρχαιότητα Μακεδονία ως συγκληρονόμοι» είπε.

«Ήταν μία θλιβερή εικόνα που δεν την έχουμε ξαναδεί στη Θεσσαλονίκη σε τέτοιο βαθμό να είναι φρούριο η πόλη, τέτοια αλόγιστη χρήση χημικών, όλα αυτά το μόνο που προκάλεσαν ήταν οργή και αγανάκτηση» ανέφερε για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας. Η παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν ενός πρωθυπουργού πολύ κατώτερου των περιστάσεων» είπε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου σημείωσε πως «όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κ.Τσίπρας διαδήλωνε έξω από την αμερικανική πρεσβεία και τώρα εκθειάζει τις ΗΠΑ».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει