Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Αντέδρασε θετικά η Σοφοκλέους

134

Με μια δυναμική αντίδραση εκτόνωσης, μετά από ένα επταήμερο συνεχούς πτώσης, ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε πάνω από τις 700 μονάδες, με τη βοήθεια της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,51% κλείνοντας στις 705,03 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 691,14 (+0,49%) και 710,30 μονάδων (+3,27%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,1 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 16,2 εκατ. τεμάχια.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας άφησε πίσω του τη χειρότερη εβδομάδα του 2018 και τα υπερπουλημένα επίπεδα για να ανακτήσει μέρος των απωλειών του προηγούμενου επταημέρου. Αν και προσπάθησε την προηγούμενη εβδομάδα να εκδηλώσει κάποιες αντιδράσεις, εντούτοις μόλις χθες κατάφερε να κάνει το άλμα που χρειαζόταν ώστε να ξεφύγει από μια επικίνδυνα τεχνικά περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά, η συναλλακτική δραστηριότητα δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες ακόμη και στους πιο απαισιόδοξους της ελληνικής αγοράς, οι οποίοι είναι και η πλειονότητα.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές η ελληνική αγορά παραμένει φορτισμένη αρνητικά, κινούμενη με γνώμονα την προστασία του κεφαλαίου και τη μείωση της έκθεσης σε ελληνικό ρίσκο.

Στις διεθνείς αγορές Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα καθώς την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως είναι έτοιμος να πλήξει την Κίνα με επιπλέον δασμούς σε προϊόντα αξίας 267 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο χρυσός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει