Η απάντηση του Β. Κλάδου στον δήμαρχο Μαλεβιζίου

274

Τη δική του απάντηση δίνει προς το Δήμο Μαλεβιζίου ο επιχειρηματίας Β. Κλάδος (ναυαγοσωστικές υπηρεσίες) σχετικά με την κατηγορία ότι προπηλάκισε υπάλληλο:

“Κύριε δήμαρχε του Δήμου Μαλεβιζίου,

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να αναδείξω δημόσια ένα θέμα μείζονος σημασίας που έχει προκύψει από τα τέλη Μαΐου 2018, σε ό,τι αφορά την απευθείας ανάθεση και κατ’ επέκταση την εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου αξίας 136.400,00 ευρώ στον Δήμο Μαλεβιζίου,  υπόθεση η οποία διερευνάται ήδη από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για ελλείψεις και παραλείψεις από 20/07/2018 αρ. πρωτ 4108/Στ18/679 δικογραφία.

– Σχετικά με την αβάσιμη καταγγελία που έγινε σε βάρος μου απασχολώντας το Δημοτικό Συμβούλιο την 06-09-2018, και είδε δε το φως της δημοσιότητας  θέλω να γνωρίζετε ότι αρνούμαι κατηγορηματικά οποιοδήποτε υπονοούμενο περί άσκησης λεκτικής ή σωματικής βίας ή οτιδήποτε άλλο σε βάρος της υπαλλήλου του Δήμου σας ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Όπως επικαλείται και ο αντιδήμαρχός σας κ. Αθ. Κύρκος αποδεικνύει έλλειψη ψυχραιμίας, αλλά γιατί άραγε;

Και σας υπενθυμίζω την γνωστή παροιμία που λέει ο σοφός λαός: «Όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα». Και σας ερωτώ ευθέως: Πώς δεν έγινε αντιληπτό από όλους εσάς τους παρευρισκόμενους στο δημοτικό κατάστημα, αλλά δύο ημέρες μετά φαίνεται να ενημερώνεστε ΕΚΤΑΚΤΩΣ με επιστολή του συνδικαλιστικού οργάνου Ο.Τ.Α της υπαλλήλου σας χωρίς την παρουσία αυτής;

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται διερεύνηση της υπόθεσης για να καταλάβει οποιοσδήποτε τι έχει γίνει. Άρα ο χρόνος που αναλώσατε για το θέμα αυτό και οι καταδίκες ήταν περιττές και άνευ ουσίας και αντικειμένου, εκτός κι αν έγινε με σκοπό να πλήξετε την προσωπικότητα και την αξιοπιστία μου για τις επερχόμενες εξελίξεις από την έρευνα και για παραπληροφόρηση του κοινού.

Επίσης δηλώνω ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετος και καταδικάζω κάθε μορφή βίαιης συμπεριφοράς, όχι μόνο στη θεωρία ή με ψηφίσματα αλλά με πράξεις. Καθημερινά αντιστέκομαι προσωπικά αλλά και με τη νομίμως λειτουργούσα επιχείρησή μου (υπηρεσίες ασφαλείας, για την προστασία και την φύλαξη προσώπων), υπερασπιζόμενος την εφαρμογή της νομιμότητας και την ακεραιότητα κάθε προσώπου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που και στον Δήμο σάς έχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας χωρίς κανένα αντάλλαγμα, εντελώς δωρεάν.

– Δεν επισκέφθηκα το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου σας για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρεστε, αλλά για λόγους ηθικής τάξης (λόγω φιλικού προσώπου), την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και λόγω εξειδικευμένου αντικειμένου, της ασφάλειας των λουομένων στις παραλίες του Δήμου Μαλεβιζίου (εξάλλου γνωρίζετε για τον πνιγμό του Αυστριακού επισκέπτη την 08-08-2018, ενδεχομένως λόγω ελλείψεων και παραλείψεων υπό διερεύνηση για την σωστή εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου) και το γεγονός ότι από 06-08-2018 αρ. πρωτ. 12414 και 12443  σχετικές αιτήσεις μας και καταγγελία από 27/7/2018 με αρ. πρωτ. 11965 σε ερωτήματα που αφορούν την διερευνώμενη από τον κ. εισαγγελέα υπόθεση του ναυαγοσωστικού έργου του Δήμου σας παραμένουν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ και επίσης για το ότι πρωτοκολλημένα ουσιώδη έγγραφα κρατικών υπηρεσιών (Λιμεναρχείο Ηρακλείου) από 14/8/2018 αρ. πρωτ. 12850 και 03/09/2018 με αρ. πρωτ. 13764 ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ, δηλ. στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έως σήμερα και πριν από την έγκριση εντάλματος πληρωμής.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ; Δεν είναι πλέον στην ευχέρειά σας η απόκρυψη δημοσίου εγγράφου από το Δ.Σ ούτε από τον αρμόδιο εισαγγελέα ούτε από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφέρομαι ιδιαίτερα στην απάντηση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου με ημερ.: 4/09/2018 προς τον Δήμο για την έλλειψη ταχύπλοου σκάφους σύμφωνα με το Π.Δ 31/2018 παρ. δ.

– Όσον αφορά τώρα την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου “Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Ηρακλείου” τους απαντώ συναδελφικά με την ιδιότητα του επί 35 χρόνια συνδικαλιστή έως σήμερα ότι σε οποιαδήποτε καταγγελία μέλους του Συλλόγου, το πρώτο που κάνουμε, εξετάζουμε, διερευνούμε την εγκυρότητα και βασιμότητα της καταγγελίας με τη διασταύρωση των στοιχείων.

Στη συνέχεια ρωτάμε την αιτία που έγινε το συμβάν και εάν έχει κάνει κατάχρηση των δικαιωμάτων του και το βασικότερο, διερευνάμε εάν υπάρχει σκοπιμότητα του καταγγέλλοντα, υπερασπιζόμενοι το όργανο που υπηρετούμε και δεν χρησιμοποιούμε άστοχα λέξεις π.χ. αυταπάρνηση κ.λπ.  μειώνοντας το κύρος του οργάνου, και κατόπιν προβαίνουμε σε ανακοινώσεις ή οτιδήποτε άλλο, και δεν έχουμε το ασυμβίβαστο των βουλευτών έναντι του νόμου.

Επίσης θα συνεχίσω να στηρίζω έμπρακτα και με ανιδιοτέλεια όλους εκείνους τους υπαλλήλους που επιτελούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους, αλλά είμαι και θα παραμείνω αντίθετος προς κάθε παραβατική συμπεριφορά που με ακουμπά από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται έχοντας πάντα τη συνείδησή μου καθαρή.

– Λέω λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση για να γίνει ξεκάθαρη και απόλυτα κατανοητή η θέση μου ότι ανακοινώσεις σαν αυτή του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Ηρακλείου και σχετικές προς αυτήν δηλώσεις αιρετών αρχόντων δεν πρόκειται να με σταματήσουν να υπηρετώ τη νομιμότητα συμβάλλοντας στην αποκάλυψη κάθε παρανομίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, ειδικά όταν διακυβεύονται και απειλούνται σοβαρά έννομα αγαθά όπως αυτά της ανθρώπινης ζωής και της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Και ενώ γνωρίζετε ότι έχω υπηρετήσει για αρκετό χρόνο ανώτερες και ανώτατες πολιτικές δημόσιες θέσεις έχοντας την εμπειρία σωστής συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους ακόμα και στους 120 κατά καιρούς υπαλλήλους στις επιχειρήσεις μου.

Δεν υποχωρώ, δεν πτοούμαι, δεν λυγίζω, δεν φοβάμαι, δεν φιμώνομαι. Ας το γνωρίζουν αυτό οι συντάκτες της ανωτέρω ανακοίνωσης, οι δήθεν κατά φαντασίαν φερόμενοι απειληθέντες και χυδαία υβρισθέντες υπάλληλοι και αιρετοί άρχοντες και όσοι άλλοι εμπλεκόμενοι, ώστε την επόμενη φορά που θα κάνουν κάτι να ανταποκρίνεται τουλάχιστον στην πραγματικότητα και την αλήθεια. Εκτός και αν για τους πρωτεργάτες του ανωτέρω φιάσκου, πιστεύουν ότι η προσφυγή κάποιου πολίτη στη Δικαιοσύνη με σκοπό να λάμψει και να επικρατήσει η νομιμότητα και η αλήθεια αντί της ανομίας θεωρείται απειλή.

Επίσης θα παρακαλούσα τους συντάκτες των δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ όταν πρόκειται για ανυπόγραφα και υβριστικά ή συκοφαντικά κείμενα να διερευνούν την εγκυρότητα και την σκοπιμότητα και στη συνέχεια να προβαίνουν στην δημοσίευσή τους.

Και ερωτώ τον κάθε αναγνώστη, χωρίς να αναλωθώ σε επιμέρους λεπτομέρειες, εάν στη συγκεκριμένη υπόθεση  έχει θέση η παροιμία «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Και νοικοκύρης απ’ όσο ξέρω εγώ είναι ο φορολογούμενος πολίτης και όχι αυτοί που τον υπηρετούν.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει