ΓΑΖΙ: Σε φάση ολοκλήρωσης το βιοκλιματικό σχολείο

192

Την εξέλιξη των  εργασιών του νέου κτιρίου του Βιοκλιματικού Δημοτικού Σχολείου του Γαζίου είδε από κοντά  για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, διαπιστώνοντας ότι οδεύουν στο τελικό στάδιο κατασκευής με τον άρτιο τρόπο εκτέλεσης και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο σχολείο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο σχολικής στέγης, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό τριώροφο κτήριο δυναμικότητας 360 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης είπε: «Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ένα ακόμα νέο σχολείο στο Γάζι, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και πολύ σύντομα παραδίδεται στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ένα νέο σχολείο που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης της περιοχής μας, ενός προβλήματος που έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Πρόκειται για ένα σχολείο – κόσμημα όχι μόνο για το Γάζι, όχι μόνο για το Μαλεβίζι, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη, ένα βιοκλιματικό, τριώροφο κτήριο, απόλυτα προσβάσιμο, που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για να εξασφαλιστούν ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά του δημοτικού. Το έργο το παρακολουθούμε από κοντά και με τη συνεργασία του αναδόχου εξασφαλίζουμε μια άρτια κατασκευή, αλλά και έναν πολύ σύντομο χρόνο παράδοσης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει