Ευχές απ’ όλους για τη νέα σχολική χρονιά

180

Ευχές για πρόοδο στους μαθητές, δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, απευθύνει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την αυριανή έναρξη της Σχολικής Χρονιάς: «Μια ακόμη σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, στόχους και ελπίδες, ξεκινά αύριο για χιλιάδες μαθητές της Κρήτης, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους, τους καθηγητές αλλά και τους γονείς ευχόμαστε ένα καλό και δημιουργικό σχολικό έτος», τονίζει ο κ. Αρναουτάκης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, «στους καλούς οιωνούς για φέτος, ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων –  περίπου 20.000 αναπληρωτές από νωρίς στα σχολεία -, όπως και τα βιβλία που περιμένουν ήδη τους μαθητές».

Σε σχολεία ο δήμαρχος

Στον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη, θα παραστούν στα σχολεία, στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (περιοχή Δειλινών) στις 08:30 το πρωί, στο 9ο Γυμνάσιο – 10ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου (περιοχή Δειλινών) στις 09:00 το πρωί, στο 11ο Γυμνάσιο – 13ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου (περιοχή Τάλως) στις 09:30 το πρωί, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο και ΕΕΕΕΚ (περιοχή Άγιος Ιωάννης Χωστός) στις 10:15 το πρωί και, τέλος, στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (οδός Γερωνυμάκη) στις 11:00 το πρωί.

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στο πεδίο της γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που αναλαμβάνουν.

Η Παιδεία αποκτά ουσιαστικό νόημα όταν, από κοινού με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που προσφέρει, διαμορφώνει ελεύθερη σκέψη, δημοκρατική συνείδηση και υψηλό ήθος, όταν δημιουργεί πολίτες υπεύθυνους και χρήσιμους στην κοινωνία.

Για την ολοκλήρωση μιας γόνιμης σχολικής πορείας, ο Δήμος Ηρακλείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του θα σταθούν  και πάλι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Καλό ξεκίνημα, καλή σχολική χρονιά», αναφέρει ο κ. Λαμπρινός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει