ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

367

«Έπρεπε να πέσουν τα χημικά»

Πλήρη κάλυψη για την αλόγιστη χρήση χημικών παρείχε στις αστυνομικές δυνάμεις η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, την ώρα που εικόνες και βίντεο δείχνουν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν αδιακρίτως κατά των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. 60 κλήσεις δέχτηκε το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε ως έσχατη λύση τη ρίψη χημικών στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι η εικόνα θα ήταν πολύ χειρότερη αν «καιγόταν το Βελλίδειο».

«Αυτή η εικόνα που είπατε μας στεναχώρησε όλους, αναμφίβολα» είπε συγκεκριμένα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείσα αν η εικόνα της χώρας διασύρθηκε διεθνώς από τις εικόνες των επεισοδίων αλλά ακόμα από τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ που έκλαιγαν μέσα στα περίπτερα από τα δακρυγόνα.

Όπως είπε η ίδια ωστόσο, «φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν βλέπατε να καίγεται το Βελλίδειο ή αν βλέπατε συγκρούσεις με θύματα ή αν βλέπατε με εργαλεία ειδικά να βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, η εικόνα πώς θα ήταν. Άρα, στη στάθμευση των αγαθών και στη στάθμευση τι είναι λιγότερο κακό, επιλέχθηκε ως εσχάτη επιλογή, διότι προφανώς υπήρχαν ακραίοι. Σταθμίστηκαν όλα αυτά τα αγαθά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

 

Ο Ηλίας Σπαντιδάκης, ο οποίος ξεσήκωσε την εργατιά της Αμερικής στις αρχές του 20ού αιώνα, ως Λούης Τίκας.

Τον θυμούνται οι Αμερικανοί

Μπορεί εμείς να τον έχουμε ξεχάσει, αλλά τον θυμούνται οι Αμερικανοί.

Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ και η παρουσία της στη συμπρωτεύουσα συνοδεύεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών και μια ξεχωριστή, που δεν έχει σχέση με αγορές και επενδύσεις.

Πρόκειται για το αφιέρωμα στον Κρητικό συνδικαλιστή από τη Λούτρα Ρεθύμνου, Ηλία Σπαντιδάκη, ο οποίος ξεσήκωσε την εργατιά της Αμερικής στις αρχές του 20ού αιώνα, ως Λούης Τίκας.

Ο Luis Tikas δολοφονήθηκε το 1914 στο Κολοράντο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους εργατικής απεργίας στα ορυχεία. Η μνήμη του είναι ακόμα ζωντανή στα αμερικανικά συνδικάτα, ενώ πρόσφατα οι Αμερικανοί έστησαν ανδριάντα προς τιμήν του. Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

 

Αρναουτάκης - Κουράκης

Η πρόταση και το δίδυμο

Τελικά ο Τσίπρας πέτυχε τον στόχο του και… δημιούργησε τη θετική εικόνα για τον Αρναουτάκη.

Το σχόλιό του για «ικανό περιφερειάρχη» προκάλεσε αίσθηση, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που λέει τα καλύτερα ο πρωθυπουργός ή ακόμη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, δημιούργησε και αντίρροπες δυνάμεις, εκείνες βέβαια που δεν θα παίξουν κανένα ρόλο στην τελική διαμόρφωση, άπαξ και αποφασίσει το κυβερνών κόμμα να στηρίξει τον σημερινό περιφερειάρχη.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια η ΝΔ θα πάει… απέναντι και ίσως κι αυτό είναι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, να… πάει με “σιγουράκι” στις εκλογές- «τουλάχιστον δεν θα παίξουμε για να χάσουμε όπως την προηγούμενη φορά» έλεγε στέλεχός του χθες.

Και η ΝΔ τι θα κάνει; Αναζητεί πρόσωπο το οποίο να έχει δημοφιλία και να μπορεί να χτυπήσει τον Αρναουτάκη. Σίγουρα τέτοιος δεν υπάρχει (δεν είναι καν ο Μαρκογιαννάκης ) από τον χώρο της… Γι’ αυτό και συζητείται εντόνως το όνομα του Γιάννη Κουράκη, που υπό κάποιες συνθήκες θα μπορούσε να στηριχθεί. Την πρόταση για Κουράκη καλοβλέπουν στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως όχι και ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης. Αλλά ακόμη και αν περάσει η πρόταση για Κουράκη, τον πρώην δήμαρχο τον ενδιαφέρει να πάει μόνο με ΝΔ; Χωρίς π.χ. το ΠΑΣΟΚ; Δύσκολο μού  φαίνεται…

 

Να μην κρύβονται!

Πάντως η τοπική ΝΔ το… έπιασε αμέσως το θέμα που προέκυψε. Προφανώς με εντολή του κόμματος οι Παναγιώτης Σπαθαράκης, συντονιστής  Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας ΝΟΔΕ Ηρακλείου, και Βασίλης Βαρούχας, αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου, αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση, κάλεσαν χθες τον Αρναουτάκη (και τον Λαμπρινό) να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, όπως λένε: «Παρακολουθήσαμε την απάντηση του κ. Τσίπρα σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 83η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτά τα ενδεχόμενα ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Αρναουτάκη, ενώ  φωτογράφισε και τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του κ. Λαμπρινού.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση των ιδίων, των κ. Αρναουτάκη και κ. Λαμπρινού, μετά την επίσημη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα.

Είναι καιρός κάποιοι να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)… πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ… πίσω από γενικόλογα σχόλια, κι, εν τέλει… πίσω από το δάχτυλό τους»!

 

Αλλά ποιος κρύφτηκε;

…Και ο μεν Λαμπρινός, γιατί πρέπει να δώσει απαντήσεις στη ΝΔ, αφού λένε ότι τον έχουν… κομμένο; Αλλά και ο Αρναουτάκης δεν τον είδα να κρύβεται! Χθες βγήκε και μίλησε: «Έχουμε αποδείξει ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ενώνουμε το νησί.

Είμαστε μια παράταξη αυτοδιοικητική, η οποία εδώ και οκτώ χρόνια το έχει αποδείξει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.  Μετά από συζήτηση που θα έχουμε με όλα τα μέλη της παράταξης θα τοποθετηθούμε. Πάντα με ένα αυτοδιοικητικό σχήμα και μόνο για την Κρήτη» είπε όταν ρωτήθηκε.

Για τον χαρακτηρισμό του Αλ. Τσίπρα ότι είναι “εξαιρετικά ικανός” τόνισε: “Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας λέει αυτά τα λόγια, γνωρίζει από τους συνεργάτες του το έργο που γίνεται σε ολόκληρη την Κρήτη. Και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αυτό όμως που πρέπει να πω είναι ότι όλες οι παρατάξεις, όλα τα κόμματα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για μια υποστήριξη της υποψηφιότητας. Όμως εμείς είμαστε μια αυτοδιοικητική παράταξη. Κι αυτό θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχουμε με όλα τα μέλη της παράταξής μας, με σκοπό την ενότητα της Κρήτης και μόνο χρώμα μας να είναι η Κρήτη”.

 

@patris
Εδώ δεν μπορούμε να κατεδαφίσουμε μια τέντα, στην Πάτρα ρίχνουν… λάθος σπίτια. Δεν είναι δουλειά μας τελικά…
Dimarxos

 

Αγοράζει ακίνητα

Απίστευτο ακούγεται. Περίπου 700 διαμερίσματα έχει αγοράσει στην Αθήνα, μέσω κυπριακών εταιρειών, ένας Κινέζος γιατρός, ο οποίος μόνο τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε συμβόλαια για περισσότερα από 70 ακίνητα!

Ο «Mr. Chang» είναι ένας από τους Κινέζους που στην κυριολεξία σαρώνουν την αγορά ακινήτων, κυρίως της Αθήνας, και στη διάρκεια του 2017 επένδυσαν περί τα 260 εκατ. ευρώ στη χώρα μας.

Πριν από λίγες εβδομάδες ένας Τούρκος μεγαλοδικηγόρος απέκτησε έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ τρεις βίλες στην Κηφισιά, με στόχο να τις ανακαινίσει και να τις μεταπωλήσει σε συμπατριώτες του, οι οποίοι εμφανίζονται, επίσης, πολύ κινητικοί στην ελληνική αγορά.

Από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν εκδοθεί 308 άδειες παραμονής σε Τούρκους μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα».

 

Έτοιμη για την Ευρωβουλή η Άννα Βίσση 

Έτοιμη για την Ευρωβουλή

Κυκλοφόρησε χθες η είδηση για την «απόλυτη Ελληνίδα σταρ», την Αννα Βίσση, οποία αποφάσισε να μεταπηδήσει στην πολιτική, ξεκινώντας από τα έδρανα της Ευρωβουλής.

Η τραγουδίστρια με τη μεγάλη καριέρα φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να κατέβει ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές του 2019. Είναι σίγουρο ότι η κυπριακής καταγωγής σταρ, με τη μεγάλη αναγνωρισμότητα που διαθέτει θα «παίξει δυνατά» για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Άννα Βίσση έφυγε μικρή από τη Μεγαλόνησο αλλά διατήρησε τους στενούς δεσμούς της με την αγαπημένη της Κύπρο.

Χόρεψε την καλή του ο Γιώργος Παπανδρέου

Χόρεψε την καλή του

Δεν κρύβουν πια τη σχέση τους, τον έρωτά τους. Και γι’ αυτό… άστραψαν τα φλας των φωτογράφων στη Σύμη, όταν βρέθηκε εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου με την αγαπημένη του.

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά τη Σκιάθο πήγε στο αγαπημένο του νησί μαζί με την Ολλανδή γυμνάστρια με την οποία είναι τα τελευταία χρόνια μαζί.

Σε μια βραδινή έξοδό τους σε ταβερνάκι, αδιαφορώντας για τα βλέμματα των περαστικών, σηκώθηκαν και χόρεψαν αγκαλιά ένα ερωτικό βαλς, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

 

Όρκους αιώνιας πίστης αντάλλαξαν στην αμμουδιά της Αφήσσου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, σ’ ένα ειδυλλιακό σκηνικό που έστησαν οι καλύτεροι του είδους, δύο άνδρες

Γιόρτασαν την αγάπη τους

Δεν κρύβονται πια οι… μεγάλες αγάπες. Όρκους αιώνιας πίστης αντάλλαξαν στην αμμουδιά της Αφήσσου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, σ’ ένα ειδυλλιακό σκηνικό που έστησαν οι καλύτεροι του είδους, δύο άνδρες, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Παγασητικού κόλπου.

Ο Nathan και ο Chris έχουν λατρέψει τον Βόλο και τη Μαγνησία και αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους στον τόπο μας. Μαζί τους δεκάδες συγγενείς, φίλοι και τουρίστες, οι οποίοι κατέγραφαν την τελετή με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων.

Το ζευγάρι δημιουργησε ένα παραμυθένιο σκηνικό με λευκές, μπλε και μωβ αποχρώσεις, υπέροχες συνθέσεις λουλουδιών, ξύλινες λεπτομέρειες και πινελιές λινάτσας. Αφού αντάλλαξε όρκους μπροστά από μια ιδιαίτερη αψίδα, απόλαυσε ένα γευστικό γεύμα με τα αγαπημένα του πρόσωπα, γιορτάζοντας έτσι την αγάπη του.

 

Φρέσκα

Δεν ξέρω πότε θα ανακοινώσει ο περιφερειάρχης την υποψηφιότητά του και αν θα το αφήσει μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά το βέβαιο είναι ότι… τρέχει το ψηφοδέλτιό του! Μαθαίνω μάλιστα ότι έχει κλείσει μερικές από τις καλές… γυναικείες υποψηφιότητες. Νέα και φρέσκα πρόσωπα.

 

Έτοιμος

Αυτός πάντως που δεν θέλει να βλέπει καθόλου Αρναουτάκη πρέπει να είναι ο Αποστόλης Λουλουδάκης. Που του έσουρε τα εξ αμάξης χθες στο Ράδιο Κρήτη. Και άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος στις… περιφερειακές εκλογές, αλλά δεν είπε με ποιον! Λες;

 

Η ερώτηση

Αφού έγινε η αρχή πρέπει να… ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ. Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε για τον Αρναουτάκη, πρέπει το Σαββατοκύριακο που έρχεται να ερωτηθεί και ο Μητσοτάκης. Κι αν δεν ερωτηθεί, να το πει μόνος του, για να έχουμε εικόνα.

 

Αυθαίρετα

Νέες αυθαίρετες κατασκευές φαίνεται ότι ξεφυτρώνουν στην περιοχή των πρώην σφαγείων, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει στη Λότζια. Πάντως η πλευρά του Δήμου δεν είναι διατεθειμένη να δείξει ανοχή και από ό,τι μαθαίνω η απάντηση θα είναι άμεση…

 

Εμπειρίες

Μαζεύει εμπειρίες ο πρώην δήμαρχος. Στην πρωτεύουσα της Π.Γ.Μ.Δ., τα Σκόπια,  βρίσκεται για τις επόμενες δύο μέρες ο Γιάννης Κουράκης, προκειμένου να μετέχει σε συνεδρίαση ως μέλος της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΤΠ-ΠΓΜΔ.

Σε δήλωσή του ο κ. Κουράκης τονίζει ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, παραμένει σταθερός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης και πρωτοστατεί στην επανέναρξη των σχέσεων ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων με την ατζέντα της Θεσσαλονίκης. Τι δήμαρχος και περιφερειάρχης. Τον βλέπω τελικά για… πιο πάνω!

 

Καλορίζικη

Γυναικείες υποψηφιότητες ο Μποκέας, το ίδιο και ο δήμαρχος! Με την πτυχιούχο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς Σχέσεις και στους Διεθνείς Οργανισμούς του Τμήματος Τεχνών του Πανεπιστημίου Χρόνινγκεν της Ολλανδίας, Στέλλα Καντιδάκη του Μιχαήλ, συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, επισημοποιώντας τη συμμετοχή της στις ερχόμενες δημοτικής εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Καλορίζικη!

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει