Αλίμονό του που έχει πολλά “ντουβάρια” και καθόλου έσοδα!…

ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ

149

Ο πιο άδικος και παράλογος φόρος είναι ο ΕΝΦΙΑ και πρέπει αμέσως να καταργηθεί, έλεγε ο Τσίπρας. Τώρα, πώς μετά έγινε δίκαιος και λογικός εγώ δεν μπορώ να καταλάβω! Δεν θέλω να πω για όλα τ’ άλλα γνωστά ότι με μνημόνια και με τρόικα προκοπή για τον αγρότη δεν υπάρχει. Δεν θα συνεχίσω γιατί είναι τόσα πολλά που θα χρειαστεί ένα ολόκληρο βιβλίο με… ψέματα!

Αν σας ρωτήσω πόσα από τα ψέματα αυτά  έγιναν αλήθεια, ξέρετε να μου πείτε ένα;

– Εμείς λέει κυβερνούμε, γιατί μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Είμαστε νόμιμη κυβέρνηση!

Αν υπήρχε νόμος που να λέει “αν ένα πολιτικό κόμμα με 4% παραπλανήσει, ξεγελάσει το λαό, τον ξεμυαλίσει, τον διαφθείρει κ.λπ. και του αρπάξει την ψήφο σαν να την κλέβει και μ’ αυτό τον τρόπο κάνει κυβέρνηση και όχι μόνο” δεν θα ήταν νόμιμη, γιατί τους εξέλεξε ο εξαπατημένος λαός!

Τώρα για τον ΕΝΦΙΑ. Όλοι ξέρουμε ότι ο πλέον κακός και άδικος φόρος διότι δεν φορολογείσαι βάσει του εισοδήματός σου αλλά είναι με βάση τα τετραγωνικά και τα… ντουβάρια. Αλλά από τέτοια ντουβάρια τι περιμένεις; Με τον φόρο αυτό βέβαια άλλοι οφελούνται και άλλοι τιμωρούνται.

Ποιοι ωφελούνται; Θα πω ένα παράδειγμα, διότι εγώ έτσι έχω μάθει, με παραδείγματα και ντοκουμέντα και με λίγα λόγια να γίνομαι πιο κατανοητός και λιγότερο βαρετός και κουραστικός. Κάποιος λοιπόν έχει ένα μαγαζάκι 20-30 τετραγωνικά σε εμπορικό στέκι και βγάζει 30-40 χιλ. το χρόνο.

Πόσος ΕΝΦΙΑ τού  αναλογεί; 200-300 ευρώ; Κάποιος άλλος έχει ας πούμε ένα ξενοδοχειάκι οικογενειακό όπως είναι τα περισσότερα και πληρώνει ΕΝΦΙΑ 3 χιλ. ευρώ! Αυτό μου έλεγε χθες ο φίλος μου ο Γιάννης. Έχω μου λέει ένα κατάλυμα 16 δωματίων στα Μάλια.

Θέλω κάθε χρόνο 7-9 χιλ. ευρώ για συντήρηση στα ντουβάρια, στις ζημιές κ.λπ. φως, νερό, τηλ. 1.500 ευρώ και να μην βάλω την προσωπική μας εργασία, τα έξοδά μας κλ.π.

Όπως ξέρουμε όλοι, οι συνάδελφοι των μικρών καταλυμάτων περιμένουμε 2 μήνες, Ιούλιο – Αύγουστο να βάλουμε κανένα πελάτη με χίλια βάσανα.

– Για πες μου τώρα Ιωάννη, τα έσοδα και τα έξοδα;

Να δούμε: Αν δεν βγαίνεις, να τα παρατήσεις ή να τα πουλήσεις, να ξεμπλέξεις.

– Ντα, ποιος μπρε δα τα πάρει να καζαντήσει;

Και δεν πουλιούνται! Μα θες εδά να σου πω έσοδα – έξοδα. Άκου να δεις. Πέρυσι έδωσα 8 χιλ. Όλο το χειμώνα επάλευα για να μπορέσω να βάλω ανθρώπους μέσα. ΕΝΦΙΑ 3 χιλ. εφορία 1.500, τέλη παρεπιδημούντος 650, αλληλεγγύης 300, φως, νερό, τηλ. 1.500. Πόσο μας κάνουνε;14.950. Άσε τα δικά μας έξοδα! Και πόσο λες πως εκαθάρισα;

-Ε, τουλάχιστον άλλα τόσα!

– Άλλα τόσα ε; 14.000.

-Ε, τυχερός είσαι, κέρδισες 950, άλλοι μπαίνουνε μέσα για τα καλά. Ξέρω κι άλλους οι οποίοι τα ‘χουνε κλειστά τώρα και 10 χρόνια και πληρώνουνε κανονικά τον ΕΝΦΙΑ γιατί δεν μπορούνε οι άτυχοι να τα ανακαινίσουνε.

Και είναι και οι άλλοι που παίρνουν 2 συντάξεις στο σπίτι 2.500 ευρώ και δεν πληρώνουνε ΕΝΦΙΑ, γιατί δεν έχουν… ντουβάρια!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει