Συνεργασία με εθελοντές για την πολιτική προστασία

196

Συνάντηση με εκπροσώπους εννέα εθελοντικών ομάδων είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με σκοπό να ενισχυθεί ο πολύτιμος ρόλος τους στην Πολιτική Προστασία.

Τη συνάντηση οργάνωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο περιφερειάρχης αναγνώρισε το έργο των οργανώσεων, τονίζοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης θα επιχειρήσει να προσφέρει εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποδομή. Ο περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και οργανώσεων, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητά  της.

Παράλληλα με τα εύσημα που απέδωσε στους εκπροσώπους των ομάδων για το έργο και την προσφορά τους ο περιφερειάρχης θύμισε πως η Περιφέρεια αντιμετωπίζει με προσοχή και σοβαρότητα τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις στήριξης της εκπαίδευσης στελεχών της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής ακόμα και στο εξωτερικό.

Ανέφερε επίσης, ότι η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη, μακριά από τα γραφειοκρατικά εμπόδια να φανεί χρήσιμη, οργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εθελοντές από πιστοποιημένους φορείς. Επίσης, σημείωσε πως όπου είναι εφικτό να υποστηρίξει το έργο των εθελοντικών ομάδων υλικοτεχνική υποδομή, θα το κάνει.

«Θέλω ό- ­μως να θυμόμαστε πως όλα είναι θέμα ανθρώπων. Με πόση διάθεση και αφοσίωση κάνουμε κάτι. Θυμάστε όλοι το έργο του μακαρίτη Δημήτρη Βουρβαχάκη. Αυτό θα πρέπει να βρει μιμητές», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Νωρίτερα, ανοίγοντας τη συνάντηση ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε σπουδαίο γεγονός την ύπαρξη εννέα πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Ο ίδιος δήλωσε πως «το μήνυμα προς όλες τις εθελοντικές ομάδες της Κρήτης πρέπει να είναι ένα: πιστοποίηση!»

Εκτός από τη συγκεκριμένη συνάντηση που οργάνωσε ο κ. Λεονταράκης για να καταγραφούν αιτήματα και απόψεις των εθελοντών, έχει κάνει σειρά επαφών και συναντήσεων σε Δήμους της Κρήτης και θα συνεχίσει, στοχεύοντας να διαμορφωθεί ένας πλήρης και ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε κάθε περιοχή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει