ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ: Σπουδαία δουλειά από τους λιμενικούς …χωρίς εφόδια

283

Χωρίς την όσφρηση ενός εκπαιδευμένου σκύλου, με λιγοστά μέσα και ελάχιστο προσωπικό, τα στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Ηρακλείου κατάφεραν με την αξία τους και με τη δική τους… όσφρηση να αποσπάσουν την έκφραση ικανοποίησης από το διευθυντή του Α’ κλάδου του Λιμενικού Σώματος για μια σειρά υποθέσεων που εξιχνίασαν.

Πρόκειται για υποθέσεις που μπορεί να μην χαρακτηρίστηκαν για την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, αλλά για τον τρόπο που τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν, χάρη στο ζήλο, την παρατηρητικότητα και την εμπειρία των λιμενικών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τα ανώτατα στελέχη του Σώματος εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς τα στελέχη του Λ.Σ στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που εστάλη από τη Διεύθυνση Α Κλάδου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Θέμα: “Έκφραση ικανοποίησης”

  1. Εκφράζω την ικανοποίησή μου προς όλους εσάς για την ευσυνειδησία και τον ιδιαίτερο ζήλο που επιδείξατε στο πλαίσιο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος στο πεδίο της δίωξης των ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσίων κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως και 10/8/20198. Ειδικότερα, σε δεκαέξι (16) συνολικά υποθέσεις συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) συνολικά άτομα και κατασχέθηκαν:

– 255 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.

– 145,2 γραμ. ηρωίνης,

– 85,8 γραμ. κοκαΐνης,

– 218 ηρεμιστικά δισκία και

-16 δισκία μεθαδόνης.

  1. Η επίδειξη από μέρους σας υψηλού επαγγελματισμού, αισθήματος ευθύνης, μεθοδικότητας και προσήλωσης στο καθήκον, είχαν ως αποτέλεσμα τα ευμενή σχόλια της κοινής γνώμης και του Τύπου και την προβολή του έργου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αποστολής του για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
  2. Συγχαίρω τον καθένα από εσάς προσωπικά και σας παροτρύνω να συνεχίσετε επιδεικνύοντας τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό.

Ο διευθυντής Α’ κλάδου”.

Οι υποθέσεις

  1. Ο εντοπισμός ποσότητας ηρωίνης βάρους 35,5 γραμμαρίων που ήταν επιμελώς κρυμμένη μέσα σε σόλα παπουτσιού και το αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη δύο ατόμων στις 21/1/2018.
  2. Εντοπισμό έξι συσκευασιών με κοκαΐνη βάρους 36,4 γραμμαρίων που ήταν κρυμμένη μέσα σε συσκευασία σαμπουάν και για το λόγο αυτό συνελήφθη ένας αλλοδαπός στις 3 Μαΐου.
  3. Εντοπισμό ηρωίνης βάρους 100 γραμμαρίων που ήταν στο εσώρουχο ενός ατόμου, το οποίο συνελήφθη στις 26 Ιουλίου.
  4. Μία ακόμα περίπτωση αφορά στη σύλληψη ενός ατόμου στις 31 Ιουλίου, γιατί είχε κρύψει στα παπούτσια του μικροποσότητα κοκαϊνης, δύο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους περίπου οκτώ γραμμαρίων, αλλά και μια ποσότητα ινδικής κάνναβης.
  5. Τέλος, για τον εντοπισμό στις 7 Αυγούστου μίας συσκευασίας με κοκαΐνη βάρους 41,2 γραμμαρίων που ήταν επιμελώς κρυμμένη μέσα σε φόδρα σακιδίου πλάτης και είχε επίσης συλληφθεί ένα άτομο.

Θέμα ημερών η νέα ομάδα κατά των ναρκωτικών

Άμεσα, η σχετική διαταγή έχει υπογραφεί,  αναμένεται να αναλάβει δράση η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Λ.Σ, όπως έχουμε γράψει. Η νέα αυτή ομάδα θα στελεχωθεί από κατάλληλα εκπαιδευμένους άνδρες του Λιμενικού, θα επιχειρεί σε όλη την Κρήτη και η έδρα του θα είναι στις εγκαταστάσεις του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Η νέα ομάδα- υπολογίζεται ότι θα στελεχωθεί με τουλάχιστον εφτά άτομα- και θα υπάγεται στον τομέα Ασφαλείας- Ανάκρισης του τοπικού Λιμεναρχείου. Η νέα υπηρεσία θα έχει ως έργο της την πάταξη και διερεύνηση υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η νεα ομάδα σε συνδυασμό με την παρουσία εκπαιδευμένου σκύλου, που επίσης αναμένεται να ενισχύσει άμεσα το ΚΛΗ, εκτιμάται ότι θα φέρουν σημαντικά αποτελέσματα στη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προβλεπόμενες διαδικασίες έχουν ήδη γίνει, έχει υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, έχει βρεθεί ο λιμενικός που θα γίνει ο συνοδός του Κ9, δηλαδή του εκπαιδευμένου σκύλου και απομένει το πότε θα ξεκινήσει η εκπαίδευσή του.

Σημειώνεται ότι εδώ κι αρκετό καιρό η λιμενική αρχή του Ηρακλείου δεν διαθέτει εκπαιδευμένο σκύλο για υποθέσεις που άπτονται του χώρου ευθύνης της.

Το ένα και μοναδικό σκυλί που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα, βρίσκεται στα Χανιά και η πολύωρη μετακίνηση του στο χώρο έρευνας και η ταλαιπωρία που υφίσταται, καθιστά μειωμένη την επιχειρησιακή του ικανότητα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει