επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

198

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα! Με καλές ειδήσεις και πολλή παροχολογία! Έφυγε ο ένας, πάει ο άλλος Θεσσαλονίκη, άλλωστε. Δεν θα πλήξουμε.

ΑΓΙΩΝ Μαρτύρων γυναικών Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας σήμερα. Αυτές οι Άγιες γυναίκες έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Μαξιμιανού, κατά το έτος 304, αδελφές κατά σάρκα, πατρίδα έχοντας τη Βιθυνία και διέλαμψαν με την παρθενία και το κάλλος της ψυχής και του σώματος. Άσχημα βασανιστήρια πέρασαν. Κάτι σαν… τα μνημόνια στο πιο δύσκολο.

ΘΥΜΙΣΕ… Μπεν Χουρ η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη στη Θεσσαλονίκη. Ηθελε να δείξει ότι θα απαντήσει στα πάντα, δεν θα αφήσει τίποτα. Και σε αυτό προφανώς θέλει να συγκριθεί με τον Μητσοτάκη. Την ερχόμενη εβδομάδα.

ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ είναι πάντως που είπε, ότι… δεν του αρέσει η λέξη «παροχολογία». Είδες, βρε Αλέξη, τι λένε… Είδες;

(ΚΑΙ ΓΙΑ το Μάτι; Δεν ήξερε, είπε, για νεκρούς εκείνο το βράδυ… Μα αυτό φάνηκε…).

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ο Τσίπρας: πρώτη φορά παρουσιάζουμε το δικό μας πρόγραμμα έξω από τα μνημόνια. Μην με ρωτήσετε πάλι ποιοι τροϊκανοί είναι αυτοί που έρχονται σήμερα. Είναι κάτι φίλοι από τα παλιά, δεν τους ξέρετε.

ΠΑΝΤΩΣ εξήγγειλε και… φοροελαφρύνσεις, ενώ το 2021… θα τους γαβρώσει όλους!

(ΑΛΕΞΗ το θέμα με το πώς στεκόμαστε στους… εθνικούς ύμνους και στις εκδηλώσεις πρέπει να το δεις λίγο…).

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πάντως κάνει εντύπωση ο Αλέξης. Ο πρωθυπουργός μετακινείται πλέον με 13 οχήματα, εκ των οποίων το ένα είναι ασθενοφόρο. Από τη Μεταπολίτευση και μετά, ο Τσίπρας είναι ίσως ο καλύτερα φρουρούμενος πρωθυπουργός, σε γραφείο, σπίτι, μετακινήσεις.

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ και δεν το πιστεύω! Η ΓΣΕΕ και ο πρόεδρός της δεν έχουν συναντηθεί ποτέ με τον Αλέξη Τσίπρα από τότε που έγινε πρωθυπουργός! Μα είναι δυνατόν;

ΩΡΑΙΟ για αριστερή κυβέρνηση. Να βλέπουν τα συνδικάτα όλες οι… δεξιές κυβερνήσεις και να έρχονται τούτοι να βλέπουν μόνο τους… βιομήχανους.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ρε παιδιά; Αυτό το μεγάλο…μυαλό, ο Ελληνας δίπλα στον Τραμπ μπήκε φυλακή; Ο Παπαδόπουλος! Βρε, τι πάθαμε…

Ο ΝΕΟΣ καβγάς αφορά το σύστημα Υγείας και τις προτάσεις του. Είπαν κάτι από τη ΝΔ, τους ξεφώνισαν από την κυβέρνηση! Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, «το αντικοινωνικό σχέδιο που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ τις προηγούμενες μέρες, το αποτύπωσε κυνικά, μέσα σε μία φράση, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης, δηλώνοντας ότι “ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα, το οποίο ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, ήταν ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή”»!

ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το ασφαλιστικό μοντέλο Πινοσέτ, δια χειρός Φρίντμαν – Πινέρα, είναι το λεγόμενο «τριφασικό». Τρεις πυλωνες, ο 3ος κεφαλαιοποιητικός, με εταιρείες που εκμεταλλεύονταν δια βίου το 10% των μισθών. Αποτέλεσμα: Μέγιστη σύνταξη 450 δολάρια με 35ετία. Έτσι για να ξέρουμε.

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει