Εκλογές το 2019, εκτός κι αν…

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

291

Αν και μίλησε για εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας άφησε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο κλείσιμο της 83ης ΔΕΘ να φανούν και οι σκέψεις που κάνει για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκλογές μέσα στο φθινόπωρο.

«Όλα θα κριθούν από την πορεία των πραγμάτων» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι «μηχανές στην Κουμουνδούρου» έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία ενόψει εκλογών…

Στη διάρκεια της συνέντευξή του ο Α. Τσίπρας έθιξε και απάντησε σε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

«Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία που χρησιμοποιείται για τις χθεσινές μου εξαγγελίες» ανέφερε χαρακτηριστικά  τονίζοντας ότι οι εξαγγελίες ήταν «οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις για ένα κοινωνικό σώμα που έχει δεχτεί μεγάλες επιβαρύνσεις τα τελευταία χρόνια».

«Ο Πάνος Καμμένος  δεν θα βάλει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας»

«Εκτιμώ τη στάση και τη θέση του Πάνου Καμμένου. Είναι δεσμευμένος σε μια θέση και στάση αρχής, η όποια λύση να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία. Μια τέτοια λύση δεν θα μπορούσε να έρθει, ακόμη κι αν όλοι το επιθυμούσαμε».

«Τζάμπα μάγκας ο κύριος Μητσοτάκης»

Σκληρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον αρχηγό της ΝΔ «τζάμπα μάγκα» τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους ψιλό γαζί» αφού κατά τις επισκέψεις και συνομιλίες τους με τους ξένους ηγέτες δεν λέει ότι θα την ακυρώσει. «Όταν παίζει με εθνικά θέματα είναι επιζήμιος για την χώρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Οι απαντήσεις Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι

«Πώς να κρύψεις τους νεκρούς;» ήταν η αντίδρασή του όταν ρωτήθηκε για το εάν τελικά γνώριζε ή όχι για την ύπαρξη νεκρών το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Πώς να κρύψεις τους νεκρούς; Μα είναι δυνατόν;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι υπουργοί της κυβέρνησής μου ήταν από την πρώτη μέρα στο Μάτι.  Οι υπουργοί δούλεψαν, είναι δύσκολη η μάχη για την αποκατάσταση».

Η θέση Τσίπρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Έχουμε έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τιμάει τη δουλειά του» διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση» ανέφερε, ερωτηθείς αν τίθεται θέμα εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Θα βγούμε στις αγορές με καλό επιτόκιο, όταν δεν θα υπάρχει αναταραχή»

«Κάποια στιγμή θα βγούμε στις αγορές για δανεισμό, τώρα δεν υπάρχει ανάγκη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το θέμα. «Ο λαός πρέπει να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι συμφωνήσαμε με τους εταίρους πριν από έναν χρόνο να χτίσουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας ρευστότητας, το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεσή μας για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Λόγω αυτού του μαξιλαριού, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να βγει στις αγορές, όταν εκεί υπάρχει αναταραχή. Και τώρα υπάρχει αναταραχή, η οποία αποδίδεται στις αναδυόμενες αγορές».

Όλα θα εξαρτηθούν από  την πορεία των πραγμάτων

«Η βασική μου στρατηγική επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας. «Η οικονομία πάει καλά, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, είναι επιτυχία συλλογική της κυβέρνησης να φτάσει να εξαντλήσει την τετραετία. Ένας επιπλέον λόγος είναι και το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα» τόνισε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει πως «πολλές φορές και τα ΜΜΕ και οι δημοσκοπήσεις την παραμορφώνουν και το γνωρίζουμε καλά. Δίνουν εικόνα που δεν αντιστοιχεί στις τάσεις στην ελληνική κοινωνία».

«Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας»

Σε δύο χρόνια από σήμερα ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, είπε ο πρωθυπουργός.  Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα που εξήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του 2018 για να εφαρμοστούν από τις αρχές του 2019.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει