Αντιρρυπαντικός εξοπλισμός στις παραλίες Αμμουδάρας και Αγίας Πελαγίας

219

Κοντέινερ με ειδικό αντιρρυπαντικό εξοπλισμό αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης τοποθετήθηκαν στις παραλίες Αμμουδάρας και Αγίας Πελαγίας.  Τον εξοπλισμό προμηθεύτηκε η ΜΑΕΔΗΜ για τον Δήμο Μαλεβιζίου.  Πρόκειται για εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης, με στόχο να περιορίσει και να καθαρίσει την θάλασσα και την ακτή.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται πλωτά φράγματα, ειδικές υδρόφοβες απορροφητικές πετσέτες, μαξιλάρια και ρολά, ειδικά διασκορπιστικά υλικά, στολές και φόρμες προστασίας του προσωπικού, εργαλεία απομάκρυνσης ρύπων από ακτές και μια μηχανοκίνητη λέμβος.

Τα δυο νέα κοντέινερ στα οποία φυλάσσεται ο εξοπλισμός τοποθετήθηκαν και θα καλύπτουν δυο πολυσύχναστες ακτές του Μαλεβιζίου. Αντίστοιχος εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί και στο Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου στο λιμανάκι της Παντά- νασσας.

«Εύχομαι να μην μας φανεί ποτέ χρήσιμος αυτός ο εξοπλισμός, αλλά σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σωστά και υπεύθυνα σε πιθανή θαλάσσια ρύπανση» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει