Συνέδριο από την εταιρεία “Αλληλεγγύη”

174

Το 6ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση από τις 27 ως τις 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Galaxy.

Οι διοργανωτές εξηγούν ότι ο  Σεπτέμβριος  είναι ο Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer.

Κάθε τρία δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο διαγιγνώσκεται με άνοια.

Η Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» συμβάλλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που ζουν με άνοια.

Με στόχο και ελπίδα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άνοια- νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους, διοργανώνει το 6ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση «Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΞΙΑ» από 27-30 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο (ξεν. Galaxy), με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου, θα γίνει έκθεση φωτογραφίας «Τρίτη ηλικία- τρίτη ζωή» του μέλους της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, φυσικοθεραπευτή και βραβευμένου καλλιτέχνη φωτογράφου κ. Στέφανου Πατεράκη, τις ημέρες του συνεδρίου στην αίθουσα MEZZO στο ξενοδοχείο Galaxy.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 9.30  το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, στο Κηποθέατρο “Πύλη της Βηθλεένμ” , η «Αλληλεγγύη» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καταλαγαρίου παρουσιάζουν την μουσικο-θεατρική παράσταση «Γνώση και Φως στο Alzheimer».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει