Συμφώνησαν Αρναουτάκης-Ηγουμενίδης

292

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του βουλευτή, «κλείδωσε» η χρηματοδότηση τόσο της συντήρησης όλων των κτηρίων των Κέντρων Υγείας στον Νομό Ηρακλείου όσο και της ανέγερσης νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας στις Μοίρες.

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων επαφών στα Κέντρα Υγείας και της ενημέρωσης από τις τεχνικές υπηρεσίες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε στον περιφερειάρχη Κρήτης ότι οι εργασίες συντήρησης για κάθε Κέντρο Υγείας ανέρχονται σε περίπου 50.000-80.000 ευρώ και ότι συνολικά οι εργασίες συντήρησης για τον Νομό Ηρακλείου υπολογίζονται στα 500.000 ευρώ.

Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις Μοίρες και τον σχεδιασμό για το νέο κτήριο, ο βουλευτής σημείωσε ότι το κόστος χρηματοδότησης για το νέο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών υπολογίζεται από την 7η ΥΠΕ στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύτηκε στον βουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη ότι η Περιφέρεια δέχεται να αναλάβει τη χρηματοδότηση των παραπάνω έργων, συνολικού ποσού περίπου 2,5 εκ ευρώ.

Η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση και την ανέγερση του νέου κτηρίου  στις Μοίρες ανοίγει το δρόμο ώστε οι σημερινές εγκαταστάσεις να αποτελέσουν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Φαιστού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει