Κάλεσμα σε νέα μουσικά ταλέντα

ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

219

Ακροάσεις έως και την ερχόμενη Δευτέρα  10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν   οι χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για τα τμήματα Παιδικής Χορωδίας (για παιδία από Ά Δημοτικού έως 13 χρονών), Νεανικής Χορωδίας (για παιδιά και νέους από 14 έως 22 χρονών) και Μικτής Χορωδίας (για ενήλικες έως 55 χρονών).

Οι ακροάσεις θα γίνουν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8.

Πληροφορίες στο 6974768650, κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ), υπό τη διεύθυνση της κα Εύας Θανάση, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη.

Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, έχει συμπράξει με τη συμφωνική ορχήστρα της Νομαρχίας καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 εως 12 χρονών (Παιδική Χορωδία) και τμήμα Νεανικής Χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά.

Το 2017 συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου.

Επίσης συμμετέχει στα μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τον διεθνούς φήμης Μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου.

Από τον Οκτώβριο του 2010 τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ) υπό τη διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη.

Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ και την Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στο έργο Canto General, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λ. Καρυτινού.

Από το 2015 συνεργάζεται με τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιό Στέφανο Κορκολή.

Το 2017 η χορωδία, αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Π. Μπαρμπάτη.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια από την Αναγέννηση έως σύγχρονα.

Από τον Οκτώβριο του 2010 τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η κα Λένα Χατζηγεωργίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει