Η μονάδα αφαλάτωσης

313

Υπογράφτηκε χθες στον Δήμο Μαλεβιζίου  η σύμβαση για τη δημιουργία της δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης Αλμυρού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των δικτύων.

Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από το ΕΣΠΑ.

Η επέκταση της υπάρχουσας μονάδας αφαλάτωσης που λειτουργεί από το 2014, θα γίνει από την ανάδοχο εταιρεία SYCHEM και στη σύμβαση προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση νέας μονάδας δυναμικότητας 3.000 κυβικών ανά ημέρα καθώς και η 5ετής λειτουργία της μονάδας. Το σύνολο των δυο μονάδων, θα έχει δυναμικότητα 6.000 περίπου κυβικών μέτρων και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Δήμου Μαλεβιζίου με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας ακόμα και μέσα στη θερινή τουριστική περίοδο.

Τα έργα υποδομής και δικτύων παράλληλα, που ήδη κατασκευάζονται, θα μπορούν να καλύψουν τη μελλοντική επέκταση της μονάδας μέχρι και για 15.000 κυβικά την ημέρα, με απλή προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η ανάδοχος εταιρεία θα συντηρεί και θα λειτουργεί την μονάδα με σταθερή τιμή για 5 έτη στα 16 λεπτά ανά κυβικό μέτρο με δεσμευτική κατανάλωση ενεργείας στην 1 κιλοβατόρα ανά κυβικό, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική Αρχή να εξετάσει ακόμα και τη μείωση της τιμής χρέωσης προς τους δημότες.

Με τη νέα μονάδα, καλύπτονται εκτός από το Γάζι και τη Ροδιά, το Παλαιόκαστρο, το Μαδέ, η Λυγαριά και η Αγία Πελαγία.

«Αντιμετωπίσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, αυτό της λειψυδρίας, εξασφαλίζοντας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου, αυτό του πόσιμου νερού» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει