Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Νέα πτώση στη Σοφοκλέους

152

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε τελικά η χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών όπου παρά την αρχική θετική αντίδραση της αγοράς οι πωλητές έκαναν την επανεμφάνιση τους ολοκληρώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα του ΧΑ για το 2018.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,14% κλείνοντας στις 687,79 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 697,68 (+1,29%) και 687,73 μονάδων (-0,15%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 36 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 12,8 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο ρηχή είναι, αλλά και πόσο εύθραυστη και ευαίσθητη σχετικά με το τι θα ακούσουμε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Το σαββατοκύριακο της παρουσίας Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη έχει συνδεθεί με τα σχέδια του Μαξίμου αναφορικά με την εκλογολογία, όσο και με την παροχολογία, δύο στοιχεία που προβληματίζουν την αγορά για τυχόν εκτροχιασμό της ανάκαμψης.

Παράλληλα τα σημάδια αναιμικής ανάκαμψης που προκύπτουν από την επικύρωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της Eurostat, όπου καταγράφεται μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας στο 1,8% έναντι 2,5% το 1ο τρίμηνο, επιβαρύνουν την κατάσταση και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των αγορών ακόμα περισσότερο.

Στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη αύξηση των μισθών τον Αύγουστο ενισχύουν τις προοπτικές για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Παράλληλα απώλειες σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καταγράφοντας το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τα μέσα Μαρτίου.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκε ο χρυσός. Πτώση σημείωσε το πετρέλαιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει