“Επι τάπητος” το πρόβλημα με τα λύματα

212

Με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει από λύματα σε διάφορες περιοχές στο Ηράκλειο, συνεδρίασαν χθες στο σύνολο τους οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Περιφέρεια στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Η σύσκεψη ήταν γενικότερου χαρακτήρα και δεν αφορούσε μόνο στο ζήτημα των λυμάτων στην περιοχή του Καρτερού, αλλά σε μια συνολικότερη προσέγγιση αντιμετώπισης του προβλήματος. Στη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων με σημαντικότερη ίσως διαπίστωση, το ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα βελτίωσης, αλλά και εκσυγχρονισμού των βιολογικών καθαρισμών, τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε επίσης το θέμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ελέγχου των βυτιοφόρων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ανεξέλεγκτων ενεργειών μόλυνσης του περιβάλλοντος. Ειδικότερα σε σχέση με την περίπτωση μόλυνσης στην περιοχή του Καρτερού, δεν έγινε κάποια πρόσθετη προσέγγιση, αφού όπως ειπώθηκε το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

«Ντρέπομαι που ασχολήθηκα τόσο αργά με το θέμα, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα μου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος διευκρίνισε παράλληλα πως σύμφωνα με το πόρισμα, τα λύματα του Καρτερού ήταν ζωικής προέλευσης. Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα με το ωράριο στην υποδοχή των λυμάτων και πως δεν αντέχουν άλλο φορτίο οι βιολογικοί.

Η Περιφέρεια ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ αναφέρθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες συσκέψεις ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις και να προχωρήσουν ενέργειες στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει