ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: Η φυλακή λέει… “όχι” στη λαϊκή

Αντιδρούν για τη λαϊκή στην Αλικαρνασσό

268

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται εκτός απροόπτου να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου, για την μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς της Αλικαρνασσού.

Μετά την έγκριση της μετεγκατάστασης από την Επιτροπή, το θέμα θα οδηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οριστική απόφαση. Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης για το χώρο μετεγκατάστασης της λαϊκής, η οποία θα είναι χωρητικότητας 300 θέσεων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, έκαναν σαφές πως στόχος τους είναι η συγκεκριμένη λαϊκή να αποτελέσει πρότυπο για την έναρξη διαλόγου με στόχο τη δημιουργία νέων, σταθερών και οργανωμένων δομών λαϊκών αγορών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ότι θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης για παραγωγούς και εμπόρους, ανεμοθωράκια για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, χώροι στάθμευσης για τους επισκέπτες, δύο είσοδο στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της λαϊκής, καθώς και ειδικού τύπου περίφραξη για λόγους ασφαλείας και ομαλές διελεύσεις οχημάτων του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πέτρος Ινιωτάκης, ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, εκπρόσωποι παραγωγών κι εμπόρων, κάτοικοι και μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Παρά το γεγονός πως οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής επανέλαβαν σε όλους τους τόνους ότι βασικός στόχος τους είναι η ασφάλεια για τους επισκέπτες, επαγγελματίες και δημότες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις με τον διευθυντή των φυλακών να διαφωνεί με την πρόταση.

Προβληματισμούς εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι παραγωγών και εμπόρων, ενώ ασφαλώς ακούστηκαν και οι απόψεις για μη μετακίνηση της λαϊκής από το σημείο που τώρα βρίσκεται.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει