Ένας συγγραφέας που πιστεύει στο βιωματικό γράψιμο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ «ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΟ»

210

«Μηρυκαστικό» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Μπάμπη Καπετανάκη. Ο ίδιος αναφέρει: «Το «Μηρυκαστικό» προέκυψε, από την τάση μου να γράφω με όσο γίνεται λιγότερα λόγια.

Έτσι απολαμβάνοντας την ελευθέρια που σου δίνει ο γραπτός λόγος από τη μια και η ποίηση απ’ την άλλη, έφτιαξα ένα βιβλίο μικρό, που να μεγαλώνει, ανάλογα με το πόσο άγγιξε τον αναγνώστη».

Ο συγγραφέας εξηγεί:

«Πιστεύω στο βιωματικό γράψιμο, άλλα με εξωτερικά ερεθίσματα,χωρίς παρατήρηση των όσων συμβαίνουν γύρω σου, δεν μπορείς να καταλήξεις, τι ήταν για σένα το καθετί που βίωσες.

Άλλοτε βλέποντας διαφορετικούς ανθρώπους, με ίδιες συμπεριφορές. Άλλοτε πολλούς ανθρώπους να κάνουν το ίδιο πράγμα κι εσύ βλέπεις μόνο αυτόν που κάνει κάτι διαφορετικό, κι άλλοτε να μην βλέπεις τίποτα, γιατί δεν πλησίασες αρκετά κοντά. Η ενσυναίσθηση λοιπόν λειτουργεί καταλυτικά σχεδόν πάντα.

Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι καθένα από τα ποιήματα του βιβλίου μου, είναι ένα στιγμιότυπο, που περνά μέσα απ’ τον χρόνο αλώβητο ως προς την εικόνα, άλλα επηρεασμένο από τις αμφιβολίες μου κι όχι από την βεβαιότητά μου.

Γράφοντας για την μία εκδοχή, την δική μου, ο αναγνώστης διαβάζοντάς τα, να αμφιβάλει»:

«Πεπρωμένο»

Μούσκεψε η ζωή σου,

Αλλά τώρα δε φοβάσαι τη βροχή.

Κάηκε η ζωή σου,

Αλλά τώρα δε φοβάσαι τη φωτιά.

Τώρα, μουσκεμένος

απ΄ αυτό που ψάχνεις,

Προχωράς μέσα στις φλόγες.

Ο Μπάμπης Καπετανάκης  γεννήθηκε στον Πλάτανο Ρεθύμνου.

Σπούδασε τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός στο Ηράκλειο όπου και διαμένει από  το 1989.

Το “Μηρυκαστικό” είναι ποιητική συλλογή, δεύτερη συγγραφική του δουλειά, με πρώτη το 2014 τη συλλογή διηγημάτων, “10 ξεχασμένες ιστορίες”.

Το βιβλίο «Μηρυκαστικό» διατίθεται αποκλειστικά στο  ΚΑΦΕ ΒΙΒΛΙΟ  πλ. Σινάνη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει