Αυξάνεται ο αριθμός των δυσπρόσιτων σχολείων

372

Μετά από τις πιέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να συμπεριλάβει ακόμα 200 σχολεία στη λίστα των δυσπρόσιτων, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι συνδικαλιστές, ο υπουργός έχει ήδη υπογράψει υπουργική απόφαση για την ένταξη στα δυσπρόσιτα όλων των σχολείων της κατηγορίας Ι, όσων δηλαδή έχουν δέκα μόρια. Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν να δημοσιοποιηθεί επίσημα η απόφαση, αίτημα που μέχρι χθες δεν είχε ικανοποιηθεί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιώργος Μακράκης
Ο κ. Μακράκης

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιώργος Μακράκης, αναφέρει πως, πλέον, δυσπρόσιτα θα είναι 13 σχολεία του Ηρακλείου, το Δημοτικό σχολείο Αμιρά (κατηγορία Ι), το Δημοτικό Άρβης (ΙΑ), το Δημοτικό Αγίου Κύριλλου (Ι), το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Αντισκαρίου (Ι), το Δημοτικό Κρότου (Ι), το Νηπιαγωγείου Σκουρβούλων (ΙΑ), το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Ψαρής Φοράδας (ΙΑ), το Νηπιαγωγείο στο Καστρί (ΙΑ) και το Νηπιαγωγείο στην Αχεντριά (Ι).

Σημειώνεται πως κάποιοι εκπαιδευτικοί αντιδρούν  γιατί τα σχολεία σε Βορίζια και Καμάρες μένουν πάλι εκτός από τη λίστα των δυσπρόσιτων. Επίσης, ακόμα και με τις νέες εξελίξεις, το Ηράκλειο ακόμα δεν έχει κανένα δυσπρόσιτο σχολείο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Μακράκης αναφέρει στην «Π» πως «με τη νέα μοριοδότηση των σχολείων, ήμασταν ικανοποιημένοι με την αύξηση των μορίων στην πόλη και την περιφέρεια, υπήρχαν όμως ζητήματα στο χαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων. Ακολούθησαν πιέσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα που ζητούσε να ενταχθούν στη λίστα και άλλα σχολεία».

Εξηγεί πως η νέα εξέλιξη είναι σε θετική κατεύθυνση και προσφέρει περισσότερες επιλογές στους αναπληρωτές που αυτή τη στιγμή καλούνται να δηλώσουν σε ποια σχολεία θέλουν να διδάξουν.

Ο κ. Μακράκης αναφέρει ότι παρόλο που δεν έχει υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο, ο σύλλογος γνωστοποίησε την απόφαση για να προλάβει τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει