Σε ποια νοσοκομεία πήγαν τα μοσχεύματα από το ΠΑΓΝΗ

ΠΟΙΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

249

Το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ ευχαριστεί με χθεσινή ανακοίνωσή του  ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Τασσόπουλος, για το συντονισμό του και την επιτυχή λήψη οργάνων  από δύο Γερμανίδες τουρίστριες που κατέληξαν στη ΜΕθ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο μας η λήψη και μεταφορά οργάνων με δότριες 2 γυναίκες γερμανικής υπηκοότητας, 55 και 60 ετών αντίστοιχα, οι οποίες διακομίστηκαν στο ΠαΓΝΗ την Παρασκευή 31/08/2018, με εγκεφαλική αιμορραγία.

Η κατάστασή τους ήταν μη αναστρέψιμη και έπειτα από τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται, το οικογενειακό περιβάλλον και των δύο γυναικών συναίνεσε να προχωρήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων.

Όσον αφορά την 55χρονη 1η δότρια η διαδικασία  λήψης και μεταφοράς οργάνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Τετάρτη 05/09/18, και χθες το πρωί, Πέμπτη 06/09/2018 ολοκληρώθηκε και η δεύτερη λήψη και μεταφορά οργάνων της 60χρονης,  όπου και στις δύο περιπτώσεις έγινε λήψη  νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων.

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» (νεφρά) και στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» (ήπαρ), ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο ΠαΓΝΗ. Η διοίκηση ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που εργάστηκε συντονισμένα  για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει τις οικογένειες των δύο δοτριών που πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των συγγενών τους, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και εφαρμόζοντας πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο μας συμβάλλει ουσιαστικά στην οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου μεταμοσχευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ΕΣΥ».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει