Μαζί με Πειραιά η Κρήτη στη Γ’ Εθνική

Κρήτη-Πειραιάς στον 5ο όμιλο
ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ • ΣΤΙΣ 30/9 Η ΣΕΝΤΡΑ

190

Χωρίς εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τον όμιλο με τις κρητικές ομάδες αλλά με πολύ παρασκήνιο και ένταση για την διαδικασία πραγματοποιήθηκε χθες ο καταρτισμός των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Ο όμιλος της Κρήτης είναι ο 5ος και αποτελείται από τις ομάδες του νησιού επτά τον αριθμό (ΠΟΑ, Γιούχτας, Επισκοπή, ΟΦΙ, Νεάπολη, ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Παλαιόχωρα) και τις έξι ομάδες από την περιφέρεια του Πειραιά (Ιωνικός, Προοδευτική, Εθνικός Π., Κερατσίνι, Ατρόμητος Π., Αμπελακιακός)

Ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής δεν ήταν ήρεμος. Υπήρξε ένταση σε τέτοιο βαθμό που τα πνεύματα οξύνθηκαν και με την “πυροσβεστική” παρέμβαση ψυχραιμότερων γλυτώσαμε από άλλες καταστάσεις.

Έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ υπήρχαν εκπρόσωποι Ενώσεων αλλά και ομάδων από την Πελοπόννησο που διαφωνούσαν εξαρχής με τον καταρτισμό των ομίλων. Άλλωστε και μετά το τέλος της διαδικασίας οι απειλές περί αποχώρησης (Αχαΐα, Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία, Ζάκυνθος) από το πρωτάθλημα εκφράστηκε και επίσημα.

Στα αξιοσημείωτα και η παραίτηση του Σταύρου Ψαρόπουλου ο οποίος μειοψήφησε. Ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής είδε τις προτάσεις του να βρίσκουν σε τοίχο και έτσι αποχώρησε από το πόστο του. Μέρος της πρότασης που δεν πέρασε ήταν και η συγκρότηση ενός ομίλου με ομάδες που θα αποτελούταν τις Ενώσεις Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δωδεκανήσων, Ευβοίας και Βοιωτίας.

Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τις ομάδες που θα ανέβουν από την Γ’ Εθνική στην Β’, αφού ουσιαστικά δεν πάρθηκε απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε χθες, αν και πιθανότατα ένας θα ανέβει και έξι θα υποβιβαστούν.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Football League και της Γ΄ Εθνικής, στο άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της Football League περιόδου 2019-20, θα επικαιροποιηθούν και επικυρωθούν μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από τη Super League, αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των β΄ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων (4) από τους οκτώ (8) δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής, με βάση όσα προβλέπει ο Κ.Α.Π.

Πάντως με βάση και τις αλλαγές που έρχονται από την περίοδο 2019-20 το πιθανότερο είναι η Γ` Εθνική να επιστρέψει με το μοντέλο της παλιάς Δ’ Εθνικής.

Θα υπάρχουν δύο επαγγελματικές λίγκες (Super League 1, Super League 2), μια ημιεπαγγελματική (Football League) και μετά το… χάος.

Οι ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο από τη Γ’ Εθνική επί της ουσίας δεν προβιβάζονται. Είτε είναι 4 (μέσω μπαράζ όπως πέρυσι) είτε 8 (εάν τελικά οι Κ20 της Super League δεν πάρουν μέρος στη νέα Football League). Απλά μετακινούνται σε μια κατηγορία που δε θα μοιάζει με την τωρινή Football League και προφανώς δεν θα είναι ίδια κατηγορία παραμένοντας δηλαδή σε (ημι)ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου (δηλαδή μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό), με την κλήρωση να διεξάγεται την Τετάρτη (12/9, 15:00).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει