ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΡΑΚΗ: “Το Ηράκλειο δεν επιστρέφει στο παρελθόν”

430

Το Ηράκλειο δεν θα επιστρέψει στο παρελθόν, λέει η παράταξη “Δύναμη Πολιτών” του Βασίλη Λαμπρινού με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κουράκη στην “Π”.

Συγκεκριμένα η παράταξη του δημάρχου αναφέρει:

Με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης των «Ανοιχτών Οριζόντων» στην εφημερίδα «Πατρίς» έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο κ. Κουράκης δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου απεχθάνεται τον τοξικό πολιτικό λόγο, και γι’ αυτό επέλεξε να πει ελάχιστα πράγματα, τα απολύτως απαραίτητα,  για την κατάσταση που παρέλαβε. Επιπλέον δεν έχει προφανώς διαβάσει μέχρι σήμερα το προεκλογικό πρόγραμμα της «Δύναμης Πολιτών».

Πιθανόν δεν θυμάται καν όσα ειπώθηκαν στην προεκλογική περίοδο του 2014. Αλλιώς θα ήξερε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί κατά γράμμα το πρόγραμμά της και ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά προέβη σε μεγαλοστομίες.

Όσο για τα έργα, υλικά ή άυλα, της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ευχαρίστως να τα υποδείξει στον κ. Κουράκη, εφόσον –ισχυρίζεται ότι –  τα αγνοεί.

Γι’ αυτό, ας γίνει τουλάχιστον περισσότερο συγκεκριμένος. Ποια ήταν τα λόγια που δεν έγιναν έργα;  Ειδάλλως, απλώς λαϊκίζει, πετώντας συνθήματα στον αέρα.  Μια τακτική που, ως γνωστόν, ο Δήμαρχος Ηρακλείου ουδέποτε ακολούθησε.

Σε κάθε περίπτωση ας μην ανησυχεί ο κ. Κουράκης. Ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει στιβαρή ηγεσία, που στηρίζεται πράγματι σε πολυσυλλεκτική βάση, και δημότες με μνήμη και κρίση, που το γνωρίζουν καλά.

Αντιθέτως, ο ίδιος εξακολουθεί να επιχειρεί να πείσει ότι το Ηράκλειο πρέπει να επανέλθει στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο  του παρελθόντος. Αυτό ήταν άλλωστε και αυτό προφανώς παραμένει το «όραμά» του. Το μόνο που δείχνει έτσι είναι πως δεν έχει καν αντιληφθεί ότι η πόλη έχει γυρίσει οριστικά σελίδα.  Και αν κάτι δεν αντέχει πραγματικά, αυτό είναι η επιστροφή στο παρελθόν!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει