Κάτι… βρομάει στον Καρτερό

Αμετανόητοι ή παρεξηγημένοι;
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΡΥΠΑΝΣΗ

700

Ούτε οι καταγγελίες, ούτε η έκταση που έχει πάρει το θέμα, αλλά ούτε καν το γεγονός ότι διαπράττουν σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα στην περιοχή του Καρτερού και αλλού, φαίνεται πως συγκινούν τους υπεύθυνους, οι οποίοι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Καρτερού.

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν επεισοδιακό, καθώς μέσα στις δεκάδες καταγγελίες ήρθε να προστεθεί μία ακόμα για περιστατικό εκτεταμένης ρύπανσης από τον αγωγό όμβριων της Βιομηχανικής Περιοχής προς το πρασανό ρέμα.

Η κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής ήταν άμεση, με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνο Παττακό και κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας να μεταβαίνουν στην περιοχή και να προχωρούν σε έλεγχο και αυτοψία.

Και νέο περιστατικό ρύπανσης το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο πάντως διαψεύδεται από τη ΒΙΠΕ.
Και νέο περιστατικό ρύπανσης το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο πάντως διαψεύδεται από τη ΒΙΠΕ.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε όντως εκτεταμένη ρύπανση και ροή των λυμάτων ακριβώς προς το σημείο που είχαν αναφέρει οι κάτοικοι και είχε επιβεβαιωθεί από προηγούμενη αυτοψία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Η Αστυνομία, αφού διαπίστωσε με τη σειρά της τη βασιμότητα των καταγγελιών, κάλεσε για κατάθεση  τον πρόεδρο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και τον υπεύθυνο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής. Ο πρόεδρος πάντως υποστηρίζει ότι πρόκειται για καθαρό νερό από αγωγό που έσπασε.

Το νέο περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει κατ’ αρχάς την καχυποψία των κατοίκων αλλά και τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο σημείο.

Την ίδια στιγμή έρχεται να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, αναδυκνύει και τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στην «Π», ενώ επίσης να αναδείξει το γεγονός πως ο υπεύθυνος ή υπεύθυνοι για την τεράστια ρύπανση, η οποία στο πλαίσιο Δημοτικού Συμβουλίου έχει ονομαστεί «περιβαλλοντικό έγκλημα», συνεχίζουν όχι μόνο να μην υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους αλλά και να δρουν ανενόχλητοι.

 

Σήμερα η σύσκεψη για τα λύματα

O αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευριπίδης ΚουκιαδάκηςΣτις 9:00 το πρωί σήμερα πραγματοποιείται η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευριπίδης Κουκιαδάκης με θέμα την «ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών και στερεών αποβλήτων».

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, με προσκεκλημένους όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η σύσκεψη προγραμματίζεται ήδη από την Τρίτη, με αφορμή πλήθος καταγγελιών, αναφορικά τόσο με το θέμα της μόλυνσης στον Καρτερό, όσο όμως και αναφορικά με καταγγελίες για ανεξέλεγκτες αποθέσεις λυμάτων σε διάφορα σημεία κυρίως του Δήμου Ηρακλείου, χωρίς καμία έγκριση ή αδειοδότηση.

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης και με δεδομένες τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες οι οποίες είναι καθημερινές, ο αντιπεριφερειάρχης έχει σκοπό να βάλει το «μαχαίρι στο κόκαλο», αλλά και να προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους πως εφόσον οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, θα κληθούν να πληρώσουν βαριά πρόστιμα όλοι οι υπεύθυνοι, αλλά και να υποστούν τις αντίστοιχες κυρώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει