Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ξανά οι τράπεζες ο αδύναμος κρίκος

140

Δίχως τέλος είναι το σφυροκόπημα που δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών αφού και χθες, στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, οι πωλητές έκαναν μία ακόμη επίδειξη δύναμης, υπερνικώντας τις ούτως ή άλλως αδύναμες άμυνες της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,05% κλείνοντας στις 688,77 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 684,82 (-1,62%) και 704,27 μονάδων (+1,18%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 62 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 27 εκατ. τεμάχια.

Στο προσκήνιο ξανά οι τραπεζικές μετοχές όπου συνεχίζεται το σφυροκόπημα των μετοχών τους μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου. Μόλις τέσσερις μήνες μετά την αίσια έκβαση του stress test για τις ελληνικές τράπεζες, οι προβλέψεις των τραπεζών για τα έσοδά τους στην τριετία 2018 – 2020 διαψεύδονται, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των ξένων funds που μειώνουν τις θέσεις τους.

Σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η κατάσταση στην Τουρκία καθώς πολλοί επενδυτές αποχωρούν από αγορές που τις θεωρούν αυξημένου κινδύνου συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας.

Ωστόσο όπως σχολιάζεται από ανθρώπους της αγοράς η βιαιότητα της πτώσης δεν δικαιολογείται, με την αγορά πιθανότατα να προεξοφλεί ένα αρνητικό σενάριο για την κατάσταση στην οικονομία μέχρι το τέλος του έτους, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη μετά μνημονίων εποχή.

Στις διεθνείς αγορές διστακτικές κινήσεις σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές στο άνοιγμα της Πέμπτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τον Καναδά και στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο χρυσός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει