Γράμμα στον πιο έξυπνο πρωθυπουργό

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

387

Πάντως Αλέξη, το σκεφτόμουν. Τρελά έξυπνο να κάνεις όλες τις εκλογές μαζί

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους». Γιατί το είπες τώρα αυτό βρε Αλέξη;

Μία που το είπες και μία που η Νέα Δημοκρατία άρχισε να τρέχει.

Έχει συστήσει και επιτροπή εκλογικής ετοιμότητας και αρχίζει συσκέψεις και περιοδείες.

Πες μου τώρα γιατί; Γιατί δεν έλεγες ένα: «οι εκλογές έρχονται όποτε τις ζητήσει ο ελληνικός λαός» να ησυχάσουμε; Ας άφηνες ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να μην προβληματίσεις κανέναν. Τώρα που το απέκλεισες, όλοι τρέχουν. Γιατί, όσο απρόβλεπτος κι αν είσαι, άμα πεις άσπρο εσύ, η γη να γυρίσει ανάποδα, άσπρο δεν θα γίνει ποτέ.

Πάντως Αλέξη, το σκεφτόμουν. Τρελά έξυπνο να κάνεις όλες τις εκλογές μαζί. Τον Μάιο. Το μήνα που γεννιούνται και τα γαϊδουράκια. Το έκανα εικόνα, Αλέξη, και σε ζήλεψα για το μυαλό σου. Έκανες και τα κανάλια 5, μια χαρά. Καλός πρέπει να ήσουν στα μαθηματικά. Πέντε οι άλλοι, 3 έχεις μόνος σου, της ΕΡΤ. Αν βάλεις κι αυτό του Ιβάν 4. Τους παίζεις στα ίσια δηλαδή.

Σκέψου λοιπόν τώρα, να έχουμε εκλογές για Δήμο, εκλογές για Περιφέρεια, εκλογές για Βουλή, εκλογές για Ευρωβουλή. Ποιο κανάλι με 400 ψωροάτομα μπορεί να το αντέξει όλο αυτό;

Και ποιο μέσο γενικά; Ενώ η ΕΡΤ, η μεγάλη και ωραία με τα 2.500 άτομα σχεδόν κι ανταποκριτές σ’ όλη τη χώρα, μια χαρά μπορεί να προβάλει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους ΑΝΕΛ και όλο το ΠΑΣΟΚ που αγκάλιασες, το παλιό, το γνήσιο.

Φαντάσου τώρα να ακούς όλα τα ονόματα των υποψηφίων κάθε μέρα όλη μέρα.

Ο τάδε στο Δήμο, ο δείνα στην Περιφέρεια, ο έτσι στη Νέα Δημοκρατία, ο αλλιώς στην Ευρωβουλή, ο παραλλιώς στη Βουλή… και πάει λέγοντας. Σαν διαφημίσεις ιδιωτικών ΙΕΚ μετά την ανακοίνωση των βάσεων θα είναι.

Βλέπεις εκατομμύρια διαφημίσεις στην τηλεόραση, σου κάνουν το μυαλό καζάνι, πας βόλτα σε όλα και τελικά διαλέγεις το πιο φτηνό.

Κάπως έτσι μάλλον το σκέφτηκες κι εσύ… θα πάθουν «ντουβρουτζά» με τόσες εκλογές, θα χάσουν τη μπάλα, θα σταματήσουν να διαβάζουν και να βλέπουν τηλεόραση και τελικά οι ψηφοφόροι τον Μάιο θα την ρίξουν στον πιο… φθηνό. Τέλειο σχέδιο.

Ρε μπαγάσα, σε ζηλεύω! Το έχω πει τόσες φορές.

Ειλικρινά δικός σου… Γιάννης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει