Γιατί ο Αετός Ανωγείων μετακόμισε στο Ηράκλειο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

789

Επίσημα πλέον άλλαξε σελίδα ο Αετός Ανωγείων (ιδρύθηκε το 1963) μετά τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής στα Ανώγεια και την έγκριση από την ΕΠΟ στην οποία εμφανίστηκε κάποια άλλη πρόταση και πλέον η ομάδα μετακόμισε στο Ηράκλειο, με έδρα πάντα το Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων.

Νέος πρόεδρος του Αετού είναι ο γυναικολόγος ιατρός Στέλιος Ξυλούρης, ενώ ήδη το Δ.Σ. απαρτίζεται από άλλα 17 άτομα τα οποία ίσως αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος των Ανωγείων κ. Ξυλούρης
Ο πρόεδρος των Ανωγείων κ. Ξυλούρης

Ο νέος πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Ξυλούρης ανέφερε στη Γ.Σ. επιγραμματικά τα εξής:

“Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία να μπούμε ενεργά στον Αετό διότι καταρχήν δεν επιθυμούσαμε τη διάλυση της ομάδας.

Οι προοπτικές για τον Αετό στο Ηράκλειο θα είναι πολύ μεγαλύτερος για λόγους όπως η απόσταση αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ανωγειανοί δραστηριοποιούνται εκεί.

Εμείς επιθυμούμε ο Αετός να συσταθεί ως μια λαϊκή βάση με τους απανταχού Ανωγειανούς που μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν είτε υλικά είτε ψυχικά. Πρέπει επίσης να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις μικρές ηλικίες”.

Ο δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης είπε στην anogi.gr: “Βλέπω ότι πολλά πρόσωπα των Ανωγείων δραστηριοποιούνται ξανά με την ομάδα και εμείς θα είμαστε δίπλα τους όσο μπορούμε για την ουσία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει να υπάρχει ο Αετός και να συνεχίσει να παίζει καταλυτικό ρόλο στην κοινωνία μας”.

Ο πρώην πρόεδρος του Αετού Μίλτος Πλουσής είπε γι’ αυτή την μετακόμιση: “Θεωρούμε ότι αυτή ήταν η ιδανική επιλογή για τον Αετό καθώς η ομάδα είχε φτάσει σε ένα διοικητικό αδιέξοδο. Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του Αετού.

Εμείς ως παλιά διοίκηση στηρίξαμε εξαρχής όλο αυτό το εγχείρημα έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, καθώς θα συμμετέχω στο νέο συμβούλιο ως εκπρόσωπος της παλιάς διοίκησης, ώστε να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο διοικητικό. Είμαι αισιόδοξος το τονίζω. Ο αετός επιβίωσε”. Τα νέα πρόσωπα που έχουν μπει στο Δ.Σ. είναι:

Γιώργης Καλομοίρης, Μανώλης Σκανδάλης, Γιάννης Σαλούστρος, Γιώργης Σπαχής, Νίκος Καλομοίρης, Παναγιώτης Πασπαράκης, Παύλος Σκουλάς, Γιάννης Καλλέργης (Κουρούπης), Μίλτος Πλουσής, Νίκος Ξυλούρης, Γιώργης Μπαγκέρης, Γιάννης Καλλέργης (Σηφογιάννης), Δημήτρης Σφακιανάκης, Νίκος Βρέντζος, Γιάννης Μπρίνταλος, Δημήτρης Σκανδάλης, Βασίλης Ανδρεαδάκης.

Νέος προπονητής ο Μαματζάκης

Νέος προπονητής του Αετού Ανωγείων ο Σταμάτης Μαματζάκης
Ο προπονητής της ομάδας κ. Μαματζάκης

Ο Σταμάτης Μαματζάκης ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του ως προπονητής του Αετού Ανωγείων. Πρόκειται για έναν τεχνικό με σπουδαίες παραστάσεις ακόμα και στην Γ’Εθνική με τον ΠΟΑ, αλλά και στα τοπικά πρωταθλήματα Ηρακλείου με την Τύλισσο και την Δόξα Γαλιάς.

“Συμφωνήσαμε σε όλα με τη διοίκηση και αποφασίσαμε ότι πρέπει ο Αετός να κατέβει στο πρωτάθλημα και να οργανώσουμε τις Ακαδημίες του.

Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να αναλάβω τον Αετό Ανωγείων. Θεωρώ ότι με επιμονή και πολλή δουλειά θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σίγουρα η κατηγορία που θα αγωνιστούμε είναι χαμηλή και για μένα, καθώς πηγαίνοντας ένας προπονητής από βοηθός στη Γ’Εθνική, στο Γ’ Τοπικό Ηρακλείου, αλλά πολλές φορές δεν πρέπει να εξετάζεις αυτό το πράγμα.

Θεωρώ ότι όποιος έχει όρεξη για δουλειά και θέλει να προσφέρει κάποια πράγματα, δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία είναι, αλλά το πώς αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο”, τόνισε ο προπονητής εξηγώντας τους λόγους που ανέλαβε τον Αετό.

Για τους στόχους στο Γ’ Τοπικό φέτος, αλλά και αυτούς σε βάθος χρόνου στα πρωταθλήματα του Ηρακλείου:

Αυτοσκοπός σίγουρα δεν είναι η άνοδος στο Β’Τοπικό. Αλλά πάντα πρέπει να βάζουμε στόχους. Είτε παίζουν Ανωγειανοί μόνο, είτε όχι. Στην προκειμένη περίπτωση παίζουν Ανωγειανοί. Αλλά εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά που έχουν εδώ τα Ανώγεια μπορούν να ανεβάσουν και την ομάδα. Άρα λοιπόν ο στόχος μπαίνει αυτόματα, χωρίς να είναι αυτοσκοπός, να ανέβει η ομάδα κατηγορία”.

Για το πώς υποδέχτηκαν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου του Ηρακλείου τη μετακόμιση του Αετού στα πρωταθλήματα τους.

“Όλος ο κόσμος και στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, το Λασίθι και παντού, γνωρίζει ότι τα Ανώγεια είναι ένα φιλόξενο χωριό και για αυτό μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Αλλά βγαίνοντας ποδοσφαιρικά η ομάδα προς το Ηράκλειο από το Ρέθυμνο, πολλοί το αντιλαμβάνονται και το βλέπουν λίγο καχύποπτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν αρέσει σε πολλούς. Γιατί στο μυαλό τους τα Ανώγεια στο ποδόσφαιρο τα συνδέουν με φασαρίες,τραμπουκισμούς και διάφορα άλλα τέτοια. Αυτά εμείς πρέπει να τα αποβάλουμε.”

Πηγή: anogi.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει