Δεύτερες σκέψεις για τα Λατινικά

254

Το ενδεχόμενο τα Λατινικά να διδάσκονται στην Α’ ή στη Β’ Λυκείου εξετάζει τώρα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μετά την καταιγίδα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφασή του να τα καταργήσει στις Πανελλήνιες.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι ανοικτός στην πρόταση τα Λατινικά να διδαχθούν σε μια άλλη τάξη, πλην της  Γ’ Λυκείου, όπου αναμένεται να αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία βάσει της πρότασης για το νέο εξεταστικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρόταση έρχεται ύστερα απο την πίεση και τις οξύτατες αντιδράσεις για την κατάργηση της διδασκαλίας των Λατινικών στη Γ’ Λυκείου για τους υποψηφίους των σχολών ανθρωπιστικών σπουδών, οι οποίες υποστηρίζονται μάλιστα και από ακαδημαϊκούς του εξωτερικού.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα της ανάκλησης της απόφασης για την κατάργηση των Λατινικών στη  Γ Λυκείου.

Μάλιστα κείμενο που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στο οποίο και τοποθετείται αρνητικά επί του ζητήματος, έχει ήδη συγκεντρώσει 4.300 υπογραφές, συμπεριλαμβανομένων και ακαδημαϊκών του εξωτερικού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει