ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

425

Η δήλωση και η επιθυμία

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να… δημιουργήσει τέτοιο ανακάτεμα η δήλωση Κουράκη στη στήλη. Αναταράξεις και μπερδέματα, αλλά και την επίσημη αντίδραση της Λότζιας- θα τη διαβάσετε σε άλλες στήλες.

Στο παρασκήνιο λέγονται πολλά τώρα. «Μπερδευτήκαμε από τη δήλωση του Κουράκη στην Π» έλεγαν χθες στελέχη της Λότζιας σε συνεργάτη μου. «Τελικά, κατεβαίνει ή την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια;

Γιατί είναι λίγο διφορούμενη» μου έλεγε δημοτικός σύμβουλος, ενώ αντιδήμαρχος σχολίαζε ότι «δεν τον βρίσκω πουθενά παρότι τον παίζω 1-2-Χ!». Η καλύτερη λύση είναι να τον παίξεις… over ημίχρονο, under τελικό, του είπα!

Τώρα σοβαρά, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Κουράκης τελικά, αν και όλοι τον έχουν για τον Δήμο, με τις κατά καιρούς δηλώσεις που κάνει. Κρατάτε μικρό καλάθι πάντως για όλα αυτά.

Αν και πρέπει να επισημάνω ότι στον Δήμο προτιμούν… αντίπαλο Κουράκη, «επειδή τον ξέρουμε, επειδή τον έχουμε νικήσει»! Και δεν θέλουν κάτι… άγνωστο, κάτι που μπορεί να τους βάλει να ψάχνονται!

 

Γιατί όχι τον Πολάκη;

Πολάκης - ΑρναουτάκηςΑντιθέτως με τη Λότζια, στην Περιφέρεια δεν θα ήθελαν με τίποτα… Κουράκη!

Όχι ότι εκτιμούν πως χάνουν, αλλά λίγο η δημοφιλία του, λίγο η ικανότητα που έχει στα πολιτικά τον καθιστά αντίπαλο!

Σίγουρα πιο ισχυρός  από κάθε άλλον που ακούγεται, σίγουρα πιο επικίνδυνος από υποψηφιότητες τύπου Παύλου Πολάκη, που ορισμένοι διακίνησαν μετά τη… διαφήμιση που του έκανε ο Τσίπρας στα Χανιά.

Μπορεί να είναι ο Πολάκης υποψήφιος περιφερειάρχης;

Γιατί όχι, θα πει κανείς, αλλά ο υπουργός δεν θα κατέβει για να χάσει! Και γιατί επιμένει ότι θα ξανακατέβει στα Χανιά;

Μα, είναι προφανές ότι του χάλασε τη σούπα η κατάτμηση της Β Αθηνών και κυρίως περιμένει ότι θα κερδίσει τον Σταθάκη!

Εάν βγει ένας, θα είναι ο Πολάκης, αυτό θα ήθελε και ο Τσίπρας που έκανε την απόλυτη διαφήμιση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Μέχρι και συντονιστή στα έργα της Κρήτης τον «βάφτισε»!

 

Τσίπρας - Βάμβουκας

Θα κάνει την… εισπήδηση!

Μια και λέμε για τα Χανιά, πρέπει να δούμε τι ρόλο θέλει να παίξει εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει και στο Ηράκλειο; Ξαφνικά ο Τσίπρας (εννοώ το κόμμα) αγάπησε τον Βάμβουκα, ο οποίος έχει πολλές διαρροές από την παράταξή του.

Και πολλοί λένε πως παρόλα αυτά δεν είναι… χαμένος.

Να πάει απέναντι η ΝΔ, εάν τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, και κάνει κι 1-2 κινήσεις ο δήμαρχος, λέτε να γίνει το θαύμα;

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Ηράκλειο, όπου όμως ο Λαμπρινός δεν έχει τις διαρροές του  Βάμβουκα.

Έχει όμως το παράδοξο να έχει μια συμπαγή ομάδα από τη ΝΔ, αλλά το… κόμμα απέναντί του. Εκεί τώρα θα περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ τη… στραβή, να κάνει τη δική του εισπήδηση!

 

Μπλέξιμο στους χάρτες

Άμεση ήταν η απάντηση της ΔΕΥΑΗ στο χθεσινό σχόλιό μας για τον χάρτη στην ιστοσελίδα της, που αναφέρει τις περιοχές του Ηρακλείου που έχουν ή δεν έχουν νερό κάθε ημέρα.

Γράφαμε ότι την Τετάρτη ο Μασταμπάς δεν είχε νερό και στον χάρτη φαινόταν ότι είχε. Η ΔΕΥΑΗ μάς απέστειλε τον χάρτη που δείχνει ότι όντως την Τετάρτη ο Μασταμπάς εμφανιζόταν να μην έχει νερό, άσχετα αν από τις πιέσεις η ροή ξεκίνησε από το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

Πάντως την Τρίτη, που επίσης ο Μασταμπάς δεν είχε νερό, ο χάρτης τον εμφάνιζε να έχει. Και μάταια η κάτοικοι έτρεχαν να ενεργοποιήσουν τα «βατραχάκια» τους. Ή μήπως όχι;

 

@patris
Δεν λυπήθηκες, βρε Αλέξη, την Όλγα τελικά…
rouvikonas

 

Κριτική στον υπουργό

Έντονη κριτική για τις ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ ασκεί στον υπουργό Παιδείας ο πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, από τη Σύρο, Κωνσταντίνος Γκίζης.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως «τόσο από το κείμενο του υπουργείου, όσο και από τις δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα από τους αρμόδιους.

Καταρχάς, οι υποψήφιοι που επέλεξαν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και τελικά δεν εισάγονται στην σχολή προτίμησής τους ή και σε καμία, θα έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την επόμενη χρονιά;

Και αν ναι, πώς αυτό θα εξασφαλιστεί όταν για αυτή απαιτείται υποβολή μηχανογραφικού 10 επιλογών τον Ιούλιο, πριν δηλαδή εκδοθούν τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρονιάς;»

Ο ευρωβουλευτής - καθηγητής Νότης Μαριάς

Διπλή πρωτιά του Νότη

Διπλή πρωτιά του πρόεδρου του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτή καθηγητή Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή.

Καθώς ξεκινά πλέον ουσιαστικά η πέμπτη χρονιά της πενταετούς θητείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς καταγράφει διπλή  πρωτιά: Είναι πρώτος με 2.284 ομιλίες-παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την έναρξη της θητείας του τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Μάλιστα αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο σε  641 ομιλίες, έναντι 344 που ήταν η διαφορά στα τέλη του  2016.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 1.643 ομιλίες ο Κροάτης ευρωβουλευτής Ivan Jakovcic και ακολουθεί τρίτος ο Ιταλός Nicola Caputo με 1.485 ομιλίες.

Στην τέταρτη θέση αναδείχτηκε ο Ρουμάνος Docu-Claudian Frunzulica με 1.276 ομιλίες ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Ιταλός  Fabio-Massimo Castaldo με 1.266  ομιλίες. Επίσης ο Νότης Μαριάς κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 751 Ευρωβουλευτών με 2.827 τροπολογίες.

 

Το τερμάτισε με την Παππά

Τη διάσημη ηθοποιό Ειρήνη Παππά «πέθανε» με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο δήμαρχος Μαραθώνα ΨινάκηςΤι να πω, ότι έπαθε παράκρουση από το… σπίτι του που δεν κάηκε;

Πάντως ο Ψινάκης το τερμάτισε!

Τη διάσημη ηθοποιό Ειρήνη Παππά «πέθανε» με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Μπορεί και να μπερδεύτηκε από τα δημοσιεύματα για την κατάσταση της υγείας της γνωστής ηθοποιού, ανέβασε μία φωτογραφία που είναι μαζί της στον λογαριασμό του στο Instagram… λέγοντάς της το δικό του «αντίο» και της ζήτησε να του… χαιρετά τον Βισκόντι, τον Κακογιάννη, όλους τους πεθαμένους καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Ψινάκης κατάλαβε το λάθος που είχε κάνει και «κατέβασε» την ανάρτησή του.

 

Η ανάρτηση και η διάψευση

…Πώς ξεκίνησαν όλα; Η δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά με μία ανάρτησή της στο facebook έκανε γνωστό ότι η ηθοποιός πάσχει από αλτσχάιμερ και δε θυμάται τίποτα.

Έντονα αντέδρασε ο Μανούσος Μανουσάκης, θεία του οποίου είναι η Παππά.

«Η Ειρήνη είναι μια χαρά, πριν λίγο μίλησα μαζί της.

Δεν καταλαβαίνω γιατί γράφονται αυτά» είπε ο σκηνοθέτης.

 

Φόρεσαν και περούκες!

Οι φοιτητές του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη του Κρητικού καθηγητή του MIT όρεσαν περούκες παρόμοιες με την ομολογουμένως φουντωτή κόμη του και μόλις μπήκε στην αίθουσα διδασκαλίας, τον χειροκρότησαν ζητωκραυγάζονταςO Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Κρητικός καθηγητής του MIT που έγινε παγκοσμίως γνωστός λύνοντας ένα από τα πλέον περίφημα μαθηματικά προβλήματα όλων των εποχών, τον γρίφο του Nash, πέρα από το μυαλό του είναι διάσημος και για την εκκεντρική κόμμωσή του.

Οι φοιτητές του, λοιπόν, στο κορυφαίο αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά και οι συνάδελφοί του καθηγητές βρήκαν έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο για να τον τιμήσουν και να τον ευχαριστήσουν για μια ακόμη του επιτυχία, την κατάκτηση του βραβείου Μαθηματικών «Nevanlinna».

Τι έκαναν; Μα, φόρεσαν περούκες παρόμοιες με την ομολογουμένως φουντωτή κόμη του και μόλις μπήκε στην αίθουσα διδασκαλίας, τον χειροκρότησαν ζητωκραυγάζοντας και πέταξαν τις περούκες τους στον αέρα, γεμάτοι ενθουσιασμό.

«Σε ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου στο ΜΙΤ» και «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε συνάδελφοί σου» είπαν οι καθηγητές… «Σε ευχαριστούμε που είσαι δάσκαλός μας» ειπαν οι μαθητές του.

 

Δούλεμα

Το… καλό παράδειγμα θέλουν να δίνουν όλοι. Και στη Βιομηχανική Περιοχή. Αλλά κάποιος ρυπαίνει. Και μάλιστα συστηματικά. Δεν μπορεί κανένας να μην είδε, να μην άκουσε, να μην ξέρει. Γιατί δουλευόμαστε μεταξύ μας;

 

Επιβάτες

Να λοιπόν που το αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι τέλος του έτους θα ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια επιβάτες! Είναι ήδη μεταξύ των 50 μεγάλων αεροδρομίων της Ευρώπης. Και θυμήθηκα την πρόβλεψη για την ετήσια κίνηση του αεροδρομίου Καστελλίου που υποτίθεται ότι ξεκινά από τις 65.000 πτήσεις (μετά από 5 χρόνια) και φτάνει στις 95.000 πτήσεις (μετά από 30 χρόνια). Οι αντίστοιχες προβλέψεις για τους ετησίως εξυπηρετούμενους επιβάτες ξεκινούν από τα 8,5 εκατομμύρια (στα 5 πρώτα χρόνια) και ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια, για μετά από 30 χρόνια.

 

 Η Κάνδανος

Πήρε ανάποδες η Ραχήλ Μακρή που άκουσε τον Αλέξη να… λέει για τις αποζημιώσεις στην Κάνδανο.

«Με εντολή σου, ο πρόεδρος της Βουλής κατέβασε όλη τη δουλειά των βουλευτών για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου γιατί απλά παραιτήθηκες από κάθε αξίωση» του έγραψε η Ραχήλ, για την οποία έβαλε βέτο να τη βάλει στο ψηφοδέλτιο κάποτε. Και συνέχισε ακόμη πιο σκληρά:

«Το δικό μας ιστορικό καθήκον πλέον είναι να οδηγηθείς στη Νυρεμβέργη για τα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού»!

 

Ο ΟΤΕ

Πολλά τηλέφωνα εδώ και μέρες στην περιοχή του Μασταμπά είναι «νεκρά». Αναφέρομαι στα σταθερά τα οποία, εάν δεν το ξέρουν οι άνθρωποι του ΟΤΕ, τα χρησιμοποιούν πολλοί ακόμη… Έχουν κληθεί όλοι οι πάροχοι, π.χ. στην οδό Λάππας, και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μόνο ο ΟΤΕ… αλλά πού να τον βρεις, ε;

 

Εμβόλια

Θλίβεσαι όταν βλέπεις τέτοια ρεπορτάζ στην κρατική τηλεόραση. Το μαγαζί που πληρώνουμε όλοι. Αν, λέει, ωφελούν ή βλάπτουν τα εμβόλια! Και μετά αναρωτιόμαστε εάν μας… ψεκάζουν.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει