ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ: Στην τελική ευθεία για τη δεύτερη μονάδα

504

Στην τελική ευθεία υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, με την ανάδοχο εταιρεία, μπαίνει η 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού ποταμού.

Η μονάδα έχει δυναμικότητα 3.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού καθημερινά, με δυνατότητα ακόμα και 3.500 κυβικών.

Η σύμβαση υπογράφεται σήμερα στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού κατασκευής και λειτουργίας για 5 χρόνια – μαζί με τα νέα δίκτυα τροφοδοσίας των δεξαμενών – 3.000.000 ευρώ περίπου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή της μονάδας προεπεξεργασίας, της μονάδας επεξεργασίας, τα αντλιοστάσια και δυο δεξαμενές 1000 και 200 κυβικών.

Η νέα μονάδα, η οποία θα καλύψει το Γάζι, το Παλαιόκαστρο, το Μαδέ, τη Λυγαριά και την Αγία Πελαγία, θα εγκατασταθεί στον χώρο που λειτουργεί ήδη από το 2014 η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης που δίνει καθημερινά 2.500 κυβικά νερού σε περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς.

Ο ανάδοχος προέκυψε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι ένα από τα σημαντικότερα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στο Μαλεβίζι, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης για να προσθέσει:

«Με την νέα, δεύτερη μονάδα, υπερδιπλασιάζουμε την ποσότητα αυτή και καλύπτουμε μια πολύ μεγάλη περιοχή, από το Γάζι μέχρι και την Αγία Πελαγία. Λύνουμε έτσι οριστικά το πρόβλημα της παροχής πόσιμου νερού εξαιρετικής ποιότητας στους δημότες μας, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον του τόπου μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει