“Ραντεβού” στον Λευκό Πύργο έδωσαν οι ένστολοι

204

Κάλεσμα για βροντερό «παρών» στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 6 μμ στο Λευκό Πύργο, απευθύνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις της ΑστυνομίαςΚάλεσμα για βροντερό «παρών» στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 6 μμ στο Λευκό Πύργο, απευθύνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Αστυνομίας προς τα μέλη τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν των συλλογικών αποφάσεών μας και με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης Δ.Ε.Θ. από τον πρωθυπουργό της χώρας θα προβούμε σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00΄στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται προς τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών,  την περικοπή  των λειτουργικών δαπανών, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την μη ύπαρξη βαθμολογίου και την επιχειρούμενη περικοπή των εκτός έδρας αποζημιώσεων κατά 70% χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων του Π.Σ. ενώ πολλά άλλα αιτήματά μας δεν έχουν τύχει ικανοποίησης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η συνέχιση της προβληματικής λειτουργίας μας, η επιδείνωση της ανασφάλειας των πολιτών και η απαξίωση της υπηρεσιακής και ατομικής ζωής των συναδέλφων.Στην επιχειρούμενη υποβάθμιση και απαξίωση του έργου μας και της αποστολής μας με αφορμή την αδιανόητη τραγωδία στην Αττική θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να μην αφήνουμε κανέναν να παίξει με την αδιάλειπτη προσφορά μας στην ελληνική κοινωνία.

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη απαντώντας έτσι με δυναμικό τρόπο, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι  είμαστε και θα είμαστε εδώ παρόντες και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, σύμφωνα με την αποστολή και τον όρκο μας».

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακών πολιτικών με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη βρέθηκαν στα τάρταρα.

Συνακόλουθα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ανθρώπινο δυναμικό τους, υπέστησαν τα επίχειρα αυτών των πολιτικών ανελέητα, δίχως να λογαριάζονται από τους κυβερνώντες ο ειδικός τους ρόλος, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της συντελεσμένης διάλυσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει