ΝΙΚΟΣ ΓΙΓΟΥΡΤΑΚΗΣ: Το “αντίο” του διευθυντή

474

Μετά από 31 μήνες στο «τιμόνι» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο κ. Νίκος Γιγουρτάκης αποχαιρετά τους συναδέλφους του.

«Σε αυτό το διάστημα από την θέση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέλαβα ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, μία καθημερινή πρόκληση για μένα όπου η λειτουργία των εκατό και μίας σχολικών μονάδων του νομού μας απαιτούσε μια πολυδιάστατη και συνεχή δραστηριοποίηση για την υποστήριξη, συντονισμό και στελέχωσή τους», αναφέρει στο μήνυμά του.

Τονίζεια: «Επιδίωξα κάθε διευθυντής, κάθε συνάδελφος Εκπαιδευτικός, κάθε γονιός και μαθητής να εισπράξει την υποστήριξή μου σε ό,τι σημαντικό ζήτημα προέκυψε».

Θυμάται:  «Οι καλύτερές μου στιγμές ήταν όταν επισκεπτόμουν τα ίδια τα σχολεία, θέλοντας από κοντά να αφουγκραστώ τα ιδιαίτερα θέματα που τα απασχολούσαν (ιδιαίτερα τα σχολεία της υπαίθρου).  Επιδίωξα έτσι με διαβουλεύσεις, συνεργασίες, υποστηρικτικές δράσεις, συμβουλευτικές συναντήσεις να νιώσουν όλοι οι συμμετέχοντες στα οργανικά κύτταρα της εκπαίδευσης -τα σχολεία μας- ότι υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα, και να εισπράξουν την υποστήριξή μου για το πολύμοχθο έργο τους.

Πολλές φορές, οι συνεργάτες μου στην Διεύθυνση με έβλεπαν να αφήνω βιαστικά το κτήριο της υπηρεσίας και να φεύγω έκτακτα με το αυτοκίνητό μου για Τυμπάκι, Βιάννο, Αρκαλοχώρι, Μελέσες, Άγ. Μύρωνα, Αρκαλοχώρι, Μάλλια, Τεφέλι… γιατί αυτά τα κύτταρα εκπαίδευσης, τα σχολεία μας, έπρεπε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης να τα δει από κοντά, ν’ ακούσει τα ιδιαίτερα θέματα που τα απασχολούσαν, να παρέμβει, να στηρίξει να συμβουλεύσει.

Η ιδιωτική μου ζωή αυτά τα δυόμιση χρόνια υπήρξε ελάχιστη αφότου οι ευθύνες και το καθήκον μου ως Διευθυντή Εκπαίδευσης απαιτούσαν την συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και την πολύωρη ενασχόληση με τα ζητήματα που αφορούσαν τα Γυμνάσια, Λύκεια, Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, Επαγγελματικά Λύκεια, Εργαστηριακά Κέντρα και Ειδικά σχολεία.

Σε αυτήν την πορεία, έγινα ο ίδιος πλουσιότερος σε εμπειρίες και γνώσεις, αφού ήρθα σε επαφή με την καρδιά της ίδιας της δομής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου, ένα μεγάλο νομό με πολλές δυνατότητες και ανάγκες. Η συνολική εικόνα που αποκόμισα από τη συνεχή και ακούραστη δραστηριότητα των εκπαιδευτικών του νομού μας είναι θετική.

Εσείς οι εκπαιδευτικοί οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές έχετε καταθέσει μόχθο, χρόνο και από το απόθεμα της ψυχής σας ανταποκρίνεστε σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό καθήκον, αυτό της εκπαιδευτικής πράξης από το δικό του μετερίζι ο καθένας».

Τέλος, σημειώνει: «Φεύγω από την ενεργό υπηρεσία με την εδραιωμένη πεποίθηση, πως η αξεπέραστη σταθερά που κάνει την διαφορά στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού κάθε στιγμή είναι το προσωπικό ήθος το οποίο βρίσκεται πάνω από διατάξεις, νόμους, συμπεριφορές, ιδεολογίες και σκοπιμότητες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει