Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Σε επίπεδα Απριλίου του 2017 διολίσθησε το Χ.Α.Α.

130

Κάτω από τις 700 μονάδες, και σε επίπεδα που είχε να δει από τον Απρίλιο του 2017, υποχώρησε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να παίρνουν δυναμικά τη σκυτάλη στο τέλος της συνεδρίασης, σπάζοντας κάθε ενδoσυνεδριακή άμυνα που επιχειρήθηκε.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,99% κλείνοντας στις 696,09 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 696,09 και 714,48 μονάδων (+0,60%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70,1 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 28,9 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά εισέρχεται πλέον σε δύσκολα μονοπάτια, από τα οποία θα καταφέρει να βγει μόνο εάν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη που να αμφισβητήσει τις αρνητικές προοπτικές που έχουν διαγραφεί. Ωστόσο η αυξημένη πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη ΔΕΘ έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους επενδυτικούς κύκλους, στους οποίους η εκλογολογία εντείνεται. Και αυτό διότι μια μακρά προεκλογική περίοδος, η οποία αν τελικά γίνουν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 θα μετρήσει 12 μήνες, μόνο καλό δεν κάνει σε μια αγορά που ήδη είναι εύθραυστη.

Παράλληλα πιέσεις ασκήθηκαν και στην αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10-ετούς ομολόγου να κινείται πάνω από τα επίπεδα του 4,60%, επαναφέροντας στην επενδυτική ορατότητα το όριο του 5%, επίπεδα που έχει να δει από τον Δεκέμβριο του 2017.

Στις διεθνείς αγορές  απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την κρίση στις αναδυόμενες αγορές και την κόντρα των ΗΠΑ με τους εμπορικούς της εταίρους. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο χρυσός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει