Επίσκεψη με… άρωμα εκλογών

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ... “ΚΑΠΕΛΟ” Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ
Άρωμα εκλογών από την επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά αν και το διέψευσε

479

Την έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, με έντονο άρωμα εκλογών, σηματοδότησε η σχεδόν αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά. Ο πρωθυπουργός άρχισε από την Κρήτη σειρά επαφών και συναντήσεων πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επωμιζόμενος προσωπικά την έναρξη μιας μεγάλης προσπάθειας προώθησης του κυβερνητικού έργου  και ενίσχυσης του κυβερνητικού προφίλ.

Παρά το γεγονός πως η επίσκεψη είχε στη συνείδηση όλων, έντονα προεκλογικό χαρακτήρα, ο ίδιος σε δηλώσεις του απέκλεισε  αυτό το ενδεχόμενο, κάνοντας σαφές πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Την ίδια στιγμή, χρησιμοποίησε ως σημαντικό όπλο του το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, υποστηρίζοντας πως μετά το τέλος των μνημονίων που πέτυχε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, η χώρα μπορεί πλέον να παίρνει ανάσες.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Α. Τσίπρα στα Χανιά
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Α. Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε ευρεία σύσκεψη φορέων, ενώ κατά την εισήγησή του υποστήριξε πως καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου θα πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να συναντά φορείς και να ελέγχει το πώς προχωράει η υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που μπήκαν στα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να καταγραφεί η ταχύτητα υλοποίησης των έργων, αλλά και να βρεθούν λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα γραφειοκρατίας.  «Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν δρομολογηθεί αυτά τα τρία χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές και καλύτερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο σημασία δεν έχει μόνο η δρομολόγηση αλλά και το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων συνολικά για την περιοχή» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Κάποια λίγα άτομα αντέδρασαν στην επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά
Κάποια λίγα άτομα αντέδρασαν στην επίσκεψη Τσίπρα

Ειδικότερα για την πόλη των Χανίων, τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τρέξουν γρήγορα μεγάλα έργα για την πόλη, ανάμεσα στα οποία και η μεταφορά του στρατοπέδου. Τέλος, τόνισε πως θα εξετάσει με τον περιφερειάρχη το θέμα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης  αλλά και το ζήτημα του αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη επίσης στην Τομεακή Μονάδα Υγείας Χανίων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, με εκπροσώπους των Τοπικών Μονάδων Υγείας αναφορικά με τη λειτουργία των δυο ΤΟΜΥ και του δεύτερου Κέντρου Υγείας Χανίων.

«Θα έλεγα ότι είναι μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη και πρόσθεσε:

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επεσήμανε ο πρωθυπουργός».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει