επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

174

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Αντίστροφα μετράμε και για τα Σχολεία. Κλασικά φυσικά με… κενά και πολλή γκρίνια.

ΣΗΜΕΡΑ είναι η… ανάμνηση του θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εν Χώναις (ή Κολασσαίς). Μεγάλη γιορτή, αλλά όχι διάσημη. Ενδιαφέρον και το θαύμα του Αρχαγγέλου.

ΠΕΡΑΣΕ και από την Κρήτη χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Μέχρι Χανιά, άντε μέχρι Κάνδανο! Σιγά σιγά θα έρθει και προς το Ηράκλειο. Μόλις… γίνει ο ΒΟΑΚ!

ΚΑΙ ΤΟΤΕ θα θυμηθεί ότι είναι βουλευτής Ηρακλείου… Τι θυμήθηκα κι εγώ τώρα;

ΕΝΤΑΞΕΙ τα κακόγουστα σχόλια ότι ο Τσίπρας πήγε και στα Χανιά και την…  Κρήτη! Ε, αλλού να πάει;

ΤΟ ΒΡΑΔΥ  της Τρίτης, το κέντρο της πόλης γέμισε με αφίσες και πανό ενόψει της άφιξης Τσίπρα. Χαλαρώστε βρε καρντάσια, χαλαρώστε.

ΕΙΔΗΣΗ με ενδιαφέρον! Έκκληση στους κατοίκους των Σκοπίων να αποδεχθούν τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε ο ειδικός διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς, τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στη γείτονα χώρα.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι ζήτησε να πάρουν θετική θέση πριν…αλλάξει η κυβέρνηση της Ελλάδας. Μα του…χρόνου δεν θα γίνουν οι εκλογές; (Ανέκδοτο).

ΤΙ ΕΓΙΝΕ, βρε παιδιά; Εκεί που ο ένας μετά τον άλλο οι σύντροφοι δήμαρχοι έλεγαν πως δεν θα ξανακατέβουν; Ε, τώρα τους βλέπω όλους να… μαζεύονται. Και όλοι θα είναι υποψήφιοι στο τέλος!

ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ και η… Βουλή δεν έχει υπαλλήλους! Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για τη πρόσληψη 17 μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, που θα καλύψουν κενές θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες στη Βουλή. Καλορίζικοι.

ΑΛΛΗ μια φορά να πάει ο Κοτζιάς στην Τουρκία τα… αεροσκάφη του κουμπάρου θα φτάσουν μέχρι τη Ραφήνα. Και μετά να δω τι θα κάνει ο Βούδας! Πώς το έκανε… ο υπουργός; Πλοπ!

ΚΑΙ μετά να πάει στα Σκόπια, που για κάποιο λόγο πανηγυρίζουν εκεί μετά τις αποκαλύψεις! Μα τι πίνουν;

ΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ετοιμάζουν στη Θεσσαλονίκη για τον πρωθυπουργό. Αν και αρχικά είχαν ανακοινωθεί τρεις παράλληλες εκδηλώσεις, στη διάρκεια παρουσίας του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, τελικά επικράτησε η άποψη να υπάρξει μία κεντρική μαζική εκδήλωση χωρίς εξέδρα και ομιλητές.

ΑΥΤΗ είναι η πρωτιά! Σύμφωνα με την Έκθεση «Tax Policy Reforms 2018», στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ- σχεδόν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες- μεταξύ 2015 και 2016, ως αποτέλεσμα των φόρων που επιβλήθηκαν σε εισοδήματα και κατανάλωση, λόγω της υποχρέωσης δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΚΙΝΗΣΑΝ, και σωστά, άμεσα τη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας στους τρεις μετανάστες ψαράδες, που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι. «Για μας είναι ήδη κομμάτι του ελληνικού λαού» είπε ο υπουργός και είχε δίκιο.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει