Εκδηλώσεις του φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ στο Ηράκλειο

157

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας του, της ΚΝΕ.

Αυτή ακριβώς τη διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ μεταφέρονται φέτος στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας το διήμερο 14 και 15 Σεπτέμβρη.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί όλη μέρα, και τις δύο μέρες, μεγάλη έκθεση για την ηρωική 100χρονη και 50χρονη πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν δύο ξεχωριστά αφιερώματα, την  Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα «Το ΚΚΕ στις Μεγάλες Στιγμές της Ταξικής Πάλης» από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει  συναυλία αφιερωμένη στα 100 Χρόνια του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες του νησιού μας: Βασίλης Ξυλούρης – Μαρία Κώττη – Χρήστος Λιάτης – Λιάκος Κλαίνος – Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Βαγγέλης Συλλιγάρδος – Νίκος Βλατάς – Λευτέρης Τζαγκαράκης και το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει