Δύο αδέλφια, η Λυδία και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης, είναι οι «Δαίμονες των Εγχόρδων»

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

645

Ο Κ. Μπουντούνης μιλά στην «Π» για τη μουσική συνύπαρξη με την αδελφή του

Τι σχέση έχει ο Βαμβακάρης με τη ροκ και ο Βιβάλντι με την ποπ; Την απάντηση δίνει, σε συνέντευξή του στην «Π», ο κ. Κωνσταντίνος Μπουντούνης, που με την αδελφή του, Λυδία, έχουν σχηματίσει τους String Demons. Θα εμφανιστούν αύριο, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη: μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Η ενέργεια που καταθέτουν αυτά τα παιδιά, «μπορεί να κάνει τη γη να περιστρέφεται ανάποδα», έγραψε για τους String Demons ένας θαυμαστής τους. Για να δούμε λοιπόν πώς μπορεί να συνυπάρξει η κλασική μουσική με τη heavy metal, τη rock ή με τα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια;

Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία παρουσίασαν το ρηξικέλευθο πρόγραμμά τους στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο και σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μάγεψαν. Με το βιολί της Λυδίας και το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου, με εμπνεύσεις που προέρχονται από όλα τα είδη της μουσικής, από τη βυζαντινή μελωδία ακόμη, τα δύο αυτά παιδιά καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια δαιμονική παράσταση που θα μας θυμίσει την τρέλα της διονυσιακής ατμόσφαιρας.

Διπλωματούχοι και οι δύο με άριστα παμψηφεί και με πρώτο βραβείο, ξεκίνησαν το 2014 τη διαδρομή τους και γρήγορα έφτασαν να δίνουν sold out συναυλίες στο δικό τους φανατικό κοινό, δημιουργώντας μικρά και μεγάλα μουσικά θαύματα. Η Λυδία και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης είναι οι δαίμονες των εγχόρδων που θα απολαύσουμε αύριο στο Ηράκλειο.

Αυτά τα δυο παιδιά μπορούν να πατούν γερά στην κλασική μουσική τους παιδεία και γι’ αυτό να εκτινάσσονται σε όλα τα είδη της μουσικής. Αρνούνται να μας δώσουν πρόγραμμα, γιατί όπως ισχυρίζονται δεν δέχονται δεσμεύσεις. Προσδεθείτε λοιπόν, γιατί απογειωνόμαστε.

Ο Κωνσταντίνος και  η Λυδία Μπουντούνη είναι δύο αδέλφια, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και επί σκηνής
Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη είναι δύο αδέλφια, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και επί σκηνής

Τι θα απολαύσει αύριο το ηρακλειώτικο κοινό;

«Για το κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», όπου έχουμε ξαναπαίξει, είναι ένας καταπληκτικός χώρος, έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που έχει σχέση με την περιοδεία που κάνουμε, τη «Rise Summer Concert» που έχει σχέση με το δίσκο που βγάλαμε στο Minos «Rise of strings».

Θα έχει από ανεπτυγμένες μελωδίες με ορχηστρικό τρόπο που παίζουμε, εξάλλου κυρίως ορχηστρική είναι η μουσική μας. Θα έχει αγαπημένα τραγούδια, ακούσματα από κλασική μουσική, heavy metal, ρεμπέτικη, λαϊκή μουσική, δικά μας καινούργια τραγούδια από το άλμπουμ, διασκευές λίγο ακραίες, με  μουσικές ενώσεις διαφορετικών μουσικών κόσμων. Θα υπάρχει μία μεγάλη μουσική ποικιλία».

Οι ταμπέλες «λαϊκός», «ροκ», είναι ξεπερασμένες;

«Με την αδελφή μου, τη Λυδία, έχουμε το εξής στο κεφάλι μας, ο Μάρκος Βαμβακάρης σαν προσωπικότητα και ό,τι έβγαζε σε συνεντεύξεις, στον τρόπο που τραγούδαγε και έγραφε, δεν ήταν ροκάς;  Ο Μπετόβεν στα αυτιά μου έχει μία αίσθηση της ροκ. Λέμε συχνά ότι ο Βιβάλντι είχε γράψει πράγματα πριν αιώνες, στα οποία βασίστηκε ένα τεράστιο μέρος της ποπ μουσικής σήμερα».

Η μουσική συνύπαρξη με την αδελφή σας ήταν κάτι που είχατε στο μυαλό σας από παιδιά ή προέκυψε σε μεγαλύτερη ηλικία;

«Ξεκινήσαμε το 2014 με 2015, κάναμε τότε τις πρώτες συναυλίες μας. Πιο πριν, ο καθένας έκανε προσωπικά ρεσιτάλ σε πιο κλασικό ύφος, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν είχαμε αποφασίσει να παίξουμε μαζί, δεν είχαμε και σχέσεις τέτοιες για να καταφέρουμε να συνυπάρξουμε μουσικά πιο πριν. Ήμασταν δύο αδέλφια, όπως τα περισσότερα, και σε πιο μικρές ηλικίες… πλακωνόμασταν!»

Εξάλλου, είστε μέλη μίας μουσικής οικογένειας.

«Βέβαια, ο πατέρας μας, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, θεωρείται από πολλούς ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα. Τα βιβλία του είναι σε όλα τα ωδεία, όλη την Ελλάδα, όπου πηγαίνουμε για συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, πάντα θα συναντάμε κάποιον που θα μας φέρει να υπογράψει κάποιο βιβλίο του πατέρα μας. Τα βιβλία του είναι μεγάλο μέρος της διδασκαλίας της κιθάρας. Έχει κάνει με τη μητέρα μου τη λεγόμενη ορχήστρα με τις 100 κιθάρες, εμφανίστηκαν στο Ηρώδειο, πρόσφατα είχαμε έρθει στην Κρήτη πριν δύο μήνες στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», ήμασταν οι String Daemons με τις 100 κιθάρες. Είμαστε μία καθαρά μουσική οικογένεια, έχουμε παίξει και οι τέσσερις μαζί αρκετές φορές και θα ξαναπαίξουμε».

Τα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα θεωρείτε πως έχουν ημερομηνία λήξης; Πώς το βλέπετε αυτό; Είναι πρόκληση να είστε ενωμένοι με την αδελφή σας;

Είναι κάτι δύσκολο να το σκεφτούμε τώρα. Πρόκληση είναι να συνεργάζεσαι έτσι κι αλλιώς με κάποιον, είναι μία συνάντηση που ο καθένας έχει τον χαρακτήρα και τις ιδέες, και δεν θα συμφωνούν σε όλα, ειδικά όταν είναι αδέλφια. Πιστέψτε με, το λέω μεταξύ σοβαρού και αστείου, το χιούμορ είναι ένα βασικό στοιχείο στις συναυλίες και τους δίσκους μας, με τη Λυδία είναι πολύ δύσκολο να συνεργάζεσαι. Στις πρόβες μας υπάρχει μία ηλεκτρισμένη ένταση που ξεσπάει. Με μία ατάκα από μία ταινία, μία απάντηση, η ατμόσφαιρα τσακωμού μετατρέπεται σε ένα χιουμοριστικό και χαλαρό κλίμα».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει