ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

752

Η γιορτή των Βρέντζηδων

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους Βρέντζηδες φυσικά! Οι γιορτές των «οικογειακών» Αγίων στον ορεινό Μυλοπόταμο ξεκινούν συνήθως στις αρχές του Ιούλη και τελειώνουν στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Στα Ανώγεια η μεγάλη κτηνοτροφική οικογένεια των Βρέντζηδων κλείνει την αυλαία και θα γιορτάσει την προστάτιδά της Παναγία την παραμονή του γενέθλιου της Θεοτόκου,  αύριο, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στη θέση Ρουσαλίμνη του Ψηλορείτη.

Να πάτε όσοι μπορείτε, γιατί ένα είναι βέβαιο: θα σας περιποιηθούν με τον τρόπο που μόνο οι γεννημένοι πάνω στην πέτρα του Ψηλορείτη άνθρωποι ξέρουν να περιποιούνται τους καλεσμένους τους. Που τους κάνουν να νιώθουν βασιλιάδες.

Ο εσπερινός γίνεται στις 7 μμ. Να πάτε νωρίτερα.

 

Ένα υπέροχο περιβάλλον

Στα Ανώγεια η μεγάλη κτηνοτροφική οικογένεια των Βρέντζηδων κλείνει την αυλαία και θα γιορτάσει την προστάτιδά της Παναγία στη θέση Ρουσαλίμνη του Ψηλορείτη…Η διαδρομή στη δασωμένη από ασφεντάμους και πρίνους περιοχή είναι υπέροχη. Κρατάτε και κανένα πανωφόρι.

Κάνει κρύο στα ψηλά. Και πού ξέρετε, μπορεί να κερδίσετε κανένα από τα «τασιμάρικα». Τα ζώα δηλαδή που οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας αφιερώνουν στη χάρη της Παναγίας.

Αν σας φέρουνε κανένα πιάτο κοκκινιστό μπροστά σας, μην το προσπεράσετε. Θα είναι σίγουρα το χοιρινό με τα ρεβύθια που συνήθως το κάνει ο Πάσχας (Γιώργος Βρέντζος) ή ο Γιαγκογιάννης (Γιάννης Βρέντζος) ή και οι δυο μαζί, συνεπικουρούμενοι από άλλα μέλη της οικογένειας.

Οι κτηνοτρόφοι, επειδή διαμένουν πολύ καιρό στο βουνό, έμαθαν και να μαγειρεύουν.

Οι πιο πολλοί από αυτούς υποφερτά. Κάποιοι όμως πραγματικά έχουν χτυπήσει ταβάνι!

 

Να τα μας τα εσωτερικά ζητήματα στη ΝΔ. Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου έστειλε… φωτογραφικό μήνυμα προς την Ντόρα

Τα καρφιά στην Ντόρα

Να τα μας τα εσωτερικά ζητήματα στη ΝΔ. Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου έστειλε… φωτογραφικό μήνυμα προς την Ντόρα, που προχθές πήγε και κάθισε με τον Λαμπρινό.«Το Ηράκλειο έχει οργανωτικά αλλάξει. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Ουτε τυχαίες φωτογραφίσεις, ούτε τυχαίες κοινωνικές συναντήσεις και παραπολιτικά που δίνουν τροφή για σενάρια δεν δεσμεύουν τις επιλογές του κόμματος».

Και δεν έχω λόγο να αντιδικήσω με το κόμμα – άλλωστε στα οικογενειακά ποτέ δεν μπαίνω- αφού θέλει να ρίξει την μπηχτή στην Ντόρα.  Το έχει ξανακάνει το κόμμα, με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Λαμπρινού στο «Μαρίνα». Και πάλι τα ίδια… έλεγαν, όταν προσπάθησαν να το κρύψουν. Αλλά δεν είναι το ίδιο κόμμα που έκανε… σημαία μια «τυχαία συνάντηση» στη Λέσχη Αξιωματικών στη Φλωρίδα; Αυτή δεν ήταν… κουτσομπολιό ή παραπολιτικό; Και μάλιστα υποδεέστερο από το πρεστίζ της Ντόρας;
 
 
 
Γιάννης Κουράκης

Σκληρή δήλωση Κουράκη

Ένα “γεια” είπα, μια ερώτηση έκανα στον Γιάννη Κουράκη και… έβγαλε είδηση! Τον ρώτησα πώς βλέπει τη θητεία του Λαμπρινού τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία και… άστραψε και βρόντηξε: «Ολοκληρώθηκε  μια τετραετία και ήδη βαδίζουμε στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης του Δήμου από την παράταξη του κ. Λαμπρινού.

Υπό κανονικές δηλαδή συνθήκες μια πλήρης δημαρχιακή θητεία. Αναπόφευκτα έρχεται η ώρα του απολογισμού και της κρίσης. Οι διακηρύξεις και υποσχέσεις αναμετρώνται τώρα με τα αποτελέσματα, τα οποία, με όση καλή θέληση κι αν τα δει κανείς, αποδεικνύονται πενιχρά.

Οι μεγαλοστομίες του 2014 αποδείχτηκαν “έπεα  πτερόεντα” το 2018. Τα ελάχιστα σε εξέλιξη έργα καρκινοβατούν, οι πόροι παραμένουν αναξιοποίητοι  και ο Δήμος μοιάζει με καράβι ακυβέρνητο, όπου ακόμα και η εκλογή  προέδρου  του Δ.Σ γίνεται οδυνηρή περιπέτεια” τόνισε στην “Π” ο Γιάννης Κουράκης.

«Είναι πλέον σε όλους φανερό ότι η πολυσυλλεκτικότητα χωρίς στιβαρή ηγεσία, σχέδιο και δράση όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά οδηγεί σε παραλυσία. Πολύ απλά και με δύο λόγια, η προ 4ετίας υπόσχεση για “Νέο ξεκίνημα” έμεινε  μόνο στα χαρτιά και στα λόγια» ανέφερε.

 

«Δεν αντέχει το Ηράκλειο»

…Και δεν σταμάτησε εκεί, όταν τον ρώτησα τι θα κάνει, μου απάντησε: «Η δημοτική μας παράταξη όλο αυτό το διάστημα προέβη στην άσκηση μιας υπεύθυνης, σοβαρής και ψύχραιμης αντιπολίτευσης.

Ανέδειξε με παρρησία τα προβλήματα και τις προκλήσεις, αναζητώντας λύσεις “συνθετικές” και προτάσσοντας πάντα το συμφέρον  των δημοτών και της πόλης. Το Ηράκλειο όμως, είναι προφανές, δεν αντέχει άλλο χαμένο χρόνο.

Τα τέσσερα χρόνια -που θα γίνουν αναπόφευκτα πέντε-είναι παραπάνω από  αρκετά. Το διακύβευμα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι να αναδειχθεί μια  δημοτική ηγεσία με εντελώς άλλη φιλοσοφία και πρακτική.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, οι πολίτες, οι δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας θα φέρουν στο προσκήνιο μια δημοτική Αρχή με όραμα, με δυναμισμό, με αξιόπιστο πρόγραμμα μακράς πνοής, ισχυρή αντίληψη συνθέσεων και αδιαμφισβήτητη ικανότητα στη διοίκηση και στην παραγωγή έργου».

 

@patris
Ένταση στα Χανιά. Πλήθος κόσμου αποδοκίμασε τον πρωθυπουργό.
Μην κοιτάτε που είναι μόνο δύο αυτοί που διαμαρτύρονται, δεν χωρούσαν όλοι στην κάμερα. Άν γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά, είναι και άλλος ένας που φωνάζει.

Via draxment

 

Πάλι χωρίς νερό

Για τρίτη ημέρα χωρίς νερό ήταν χθες ο Μασταμπάς. Αναμενόμενο, θα έλεγε κανείς, καθώς τα προβλήματα στην υδροδότηση του Ηρακλείου επανέκαμψαν στα συνήθη… στάνταρ, αφότου διεκόπη η συνεχής ροή από το φράγμα του Αποσελέμη.

Οι κάτοικοι -και όχι μόνο- του Μασταμπά έχουν μάθει να ζουν με το πρόβλημα, αντιλαμβανόμενοι πλέον το μέγεθος της λειψυδρίας.

Εκείνο όμως που δεν μπορούν να χωνέψουν είναι η λανθασμένη ενημέρωση του χάρτη που φιλοξενεί η ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ και δείχνει τις περιοχές του Ηρακλείου που έχουν ή δεν έχουν νερό σε καθημερινή βάση.

Ο χάρτης χθες έδειχνε ότι ο Μασταμπάς είχε νερό, μα έλεγε ψέματα!

 

Ο Μαμουλάκης μάζεψε προχθές την ομάδα του και έκανε το τραπέζι για να τους πει πως πρέπει να είναι έτοιμοι για την προεκλογική μάχη! 

Έριξε τις βολές του

Ο Μαμουλάκης έριξε τις προειδοποιητικές, τώρα ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές για να στείλει μήνυμα σε όλους ότι είναι εδώ!

Μάζεψε προχθές την ομάδα του και έκανε το τραπέζι για να τους πει πως πρέπει να είναι έτοιμοι για την προεκλογική μάχη! “Εμπειρία και ενθουσιασμός, ικανότητα και όρεξη για δουλειά, φαντασία και αποτελεσματικότητα.

Μια δυνατή ομάδα – με ελάχιστες, δικαιολογημένες απουσίες – που διευρύνεται συνεχώς!” έγραψε με νόημα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου και ποιος… τον πιάνει τώρα!

 

Ο Ροταριανός Όμιλος «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» καλωσόρισε τη διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας δρ Ντόρα Κέμου στην πόλη.

Είδαν και τον αντιπεριφερειάρχη

Ο Ροταριανός Όμιλος «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» καλωσόρισε τη διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας δρ Ντόρα Κέμου στην πόλη. Εκτός από τις δικές τους συζητήσεις και επαφές, είχαν και συναντήσεις στην Περιφέρεια, όπου μεταξύ άλλων είδαν και τον αντιπεριφερειάρχη και αντιπρόεδρό τους Κώστα Φασουλάκη!

 

Ευκαιρία να μάθουμε

Tο Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας, ή αλλιώς το Παλάτι του Αγίου Χριστόφορου, καταστράφηκε ολοσχερώς και όλος ο κόσμος πόνεσε πραγματικά. Η Περιφέρεια Κρήτης και το Μουσείο Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν αύριο ημερίδα και σεμινάριο με θέμα τη “Διαχείριση καταστροφών σε Πολιτιστικά Ιδρύματα”. Ελάτε να ενημερωθούμε για το πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που απειλούν τα Ιδρύματα που υπηρετούμε και πώς να διαχειριστούμε ένα καταστροφικό συμβάν εάν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί.

 

 

Τέσσερα στελέχη

To Epsilon πήρε την άδεια και μαζί  τέσσερα έμπειρα στελέχη τα οποία αναλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις. Έτσι, λοιπόν, τα καθήκοντα του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού αναλαμβάνει ο Στράτος Μπαλής, ενώ διευθυντής σύνταξης ειδήσεων αναλαμβάνει ο Βίκτωρας Βλαχογιάννης. Ο Γιώργος Κοσμάς από τη θέση του head of sports content και ο Άγγελος Τόμπρος ως  αρχισυντάκτης των αθλητικών εκπομπών στελεχώνουν την αθλητική ενημέρωση του σταθμού.

 

Ο Γιάννης Χαρωνίτης με τον Σπίρτζη

Απευθείας στα βαθιά!

Τον είδα στο Μάτι τον Γιάννη Χαρωνίτη.

Εκεί με τον πρωθυπουργό και τον Σπίρτζη προσπαθούν να δώσουν λύση στους πυρόπληκτους.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΥΠ μπήκε στα δύσκολα αμέσως.

Ελπίζω, όταν τελειώσει από εκεί, να ασχοληθεί και λίγο με τα της Κρήτης. Έχει και κάτι… εκκρεμότητες.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΥΠ Γιάννης Χαρωνίτης

 

Δύσκολα

Μάλλον οι αγορές  δεν δείχνουν να συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ξεπέρασαν το 4,6% στα 10ετή, ενώ το Χρηματιστήριο βρίσκεται κάτω από τις 700 μονάδες, γεγονός που δεν προμηνύει ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις ως προς τις επενδύσεις. Σε ό,τι αφορά στα ομόλογα, οι αποδόσεις καθιστούν ακόμη και τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές που θα ήθελε η κυβέρνηση ως απαγορευτική, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 10ετές ομόλογο ήταν κάτω από το 4% στις αρχές Αυγούστου και κοντά στο 4,2% την 20η Αυγούστου, όταν ολοκληρώθηκε το τρέχον πρόγραμμα.

 

Δώρο

Ένα από τα δώρα ζωής που έκαναν οι δύο Γερμανίδες που απεβίωσαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να πάει σε γνωστό Ηρακλειώτη που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα. Η μεταμόσχευση είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο και το ζωτικό όργανο ανήκε στην 55χρονη Γερμανίδα. Ευχόμαστε ολόψυχα όλα να κυλήσουν ομαλά και ο αγαπητός Ηρακλειώτης ν’ ανοίξει μια νέα σελίδα στη ζωή του.

 

Κατεδαφίσεις

Σήμερα συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση αναστολής της εφαρμογής των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων cafe πέριξ του πάρκου Θεοτοκόπουλου. Η απόφαση δεν αναμένεται άμεσα και συνεπώς τα τέσσερα καταστήματα δεν κινδυνεύουν να δουν… αύριο τις προεκτάσεις τους να αφαιρούνται. Αρα, ο χρόνος που ήθελαν να κερδίσουν έχει κερδηθεί…

 

Η ρακή

Εδώ που τα λέμε, έτυχε θερμής υποδοχής ο  Αλέξης Τσίπρας από τους Καντανιώτες, ο οποίος, αφού ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου, βγήκε για βόλτα στο χωριό και δεν έλειψαν τα κεράσματα με τσικουδιά. Ωστόσο, όταν οι κάτοικοι προσέφεραν ρακή στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που τον συνόδευε, ο πρωθυπουργός σχολίασε γελώντας: «Δεν του δίνουμε, διότι έπεσε στη μαρμίτα όταν ήταν μικρός!».

 

Αποφάσεις

Το λένε και το ξαναλένε μεταξύ τους αστυνομικοί του Ηρακλείου, οι οποίοι απορούν με τις 29 πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις ναρκωτικών και καμία φυλάκιση κατηγορουμένων. Αναγνωρίζουν ότι  η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, πως δεν ήταν όλες οι περιπτώσεις ίδιες, αλλά και ότι οι  νόμοι είναι  αναχρονιστικοί.  Τι πρέπει να γίνει άραγε;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει