Αποκλείονται πολλά παιδιά από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

141

Ενώ χθες εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ηρακλείου, διαμαρτυρία για το θέμα των παιδικών σταθμών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου χθες.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, υποστήριξε ότι και φέτος πολλά παιδιά αποκλείστηκαν από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς και κάλεσε τον Δήμο να ενεργοποιηθεί για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα το οποίο παίρνει διαστάσεις.

Από την παράταξη «Άμεση Δημοκρατία», ο κ. Ζαμπετάκης ανέφερε πως υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού, ενώ κάλεσε τη δημοτική Αρχή να ασκήσει πιέσεις προς την κυβέρνηση και να πάρει πίσω τα μέτρα που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης, Γιώργος Βουρεξάκης, τόνισε πως η δημοτική Αρχή κρατά τους παιδικούς αταθμούς οχτάωρους προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι Δημότες, ενώ έκανε σαφές, πως στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, ένα ποσοστό της τάξεως του 80% απαλλάσσεται από τα τροφεία.

Την ίδια στιγμή επεσήμανε  ότι τα παιδιά στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν αυξηθεί κατά περίπου 300 άτομα, τονίζοντας πως η σημοτική Αρχή και ο Οργανισμός κάνουν αυτό που κρίνουν σωστό, υπενθυμίζοντας πως κυρίαρχος στόχος είναι η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει