Τιμούν τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

109

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Από τις 8 το πρωί ώς τη δύση του ήλιου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες. Στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσημη έπαρση της σημαίας στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (παρκάκι στη συμβολή Λ. Κνωσού και Ιωνίας).

Στις 11 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων. Για το ιστορικό-χρονικό των γεγονότων θα αναφερθεί η φιλόλογος του Β’ Γυμνασίου Ηρακλείου κ. Μάγδα Φραγκούλη.

Στις 11:45 το πρωί θα γίνει τελετή στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (παρκάκι στη συμβολή Λ. Κνωσού και Ιωνίας) με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Στις 8 το βράδυ θα γίνει επίσημη υποστολή της σημαίας στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (παρκάκι στη συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει