Σύγκρουση για τη νέα μελέτη σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο

273

 τα έργα στις οδούς Δικαιοσύνης

Έτοιμη να σηκώσει τους τόνους είναι η αντιπολίτευση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο με φόντο τα έργα στις οδούς Δικαιοσύνης, Ίδης και Καλοκαιρινού, αλλά και την τροποποίηση της μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν αντιδράσει εντονότατα στην επικείμενη τροποποίηση μελέτης για τη «διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης και Καλοκαιρινού» κάνοντας λόγο για σκιές και σκοπιμότητες στην πρόθεση της δημοτικής αρχής.

Τότε ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε σηκώσει το γάντι, ρωτώντας ευθέως τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αν επιθυμούν να αντιδρούν για λόγους εντυπωσιασμού ή αν όντως επιθυμούν η μελέτη να εφαρμοστεί χωρίς τροποποιήσεις, κάτι που συνεπάγεται κόψιμο των δέντρων.

Το θέμα επανέρχεται σήμερα κι αναμένεται εκ νέου να προκαλέσει εντάσεις, στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη συνεδρίασης. Στο μεταξύ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, εξηγεί με δηλώσεις του στην «Π» ότι η τροποποίηση της μελέτης έρχεται πλέον ως θέμα εντός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβουλίο, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της Αρχαιολογίας, όσο και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, με μοναδικό στόχο την διασφάλιση του πρασίνου.

Ο κ. Γιάννης Αναστασάκης
Ο κ. Γιάννης Αναστασάκης

Σε σχέση με την πορεία εξέλιξης του έργου o αντιδήμαρχος δηλώνει αρκετά αισιόδοξος και υποστηρίζει πως ως το τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου θα έχει παραδοθεί το έργο της Ίδης. Σε σχέση με τη σκυροδέτηση της Δικαιοσύνης υποστηρίζει πως όλα είναι έτοιμα γι’ αυτή, με τον προγραμματισμό να γίνεται για Παρασκευή. Όπως αναφέρει ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η σκυροδέτηση να πραγματοποιηθεί ακόμα και αύριο.

Ο αντιδήμαρχος αναγνωρίζει πως υπάρχει μια δικαιολογημένη ώς ένα βαθμό δυσαρέσκεια, ωστόσο εκτιμά πως με την παράδοση του έργου της Ίδης, αναμένεται να αλλάξει άμεσα η ψυχολογία, τόσο των επιχειρηματιών, όσο όμως και των πολιτών.

«Επί της ουσίας πρόκειται για μια αλλαγή που μοναδικό στόχο της έχει τη μετατόπιση των πεζοδρομίων προκειμένου να διατηρηθεί το πράσινο» αναφέρει και διευκρινίζει πως δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για την τροποποίηση, παρά μόνο η πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην κοπεί κανένα δέντρο.

Σημειώνεται ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζονται, μεταξύ άλλων, το ζήτημα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αναφορικά με την προμήθεια νέων υλικών και εξοπλισμού για δημοτικές παιδικές χαρές, η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και η ανάπτυξη δομής για το «Δημοσκόπιο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει