Ρεσιτάλ κλασικής μουσικής στη Βασιλική

137

Υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λέρου AIAL οργάνωσε ένα ρεσιτάλ κλασικής μουσικής με την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου Serena Marotti.

Η Τουρνέ αποτελείται από επτά συναυλίες που πραγματοποιούνται  σε επτά περιοχές της Ελλάδας (Καβάλα, Λειψοί, Λέρος, Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Χανιά) από 30 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Δικτύου Ιταλο-Ελληνικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, που συντονίζεται από τον γενικό γραμματέα του AIAL.

Η εκδήλωση συμπεριλήφθηκε στο θερινό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte Ιταλία – Ελλάδα 2018, που προωθήθηκε από την Ιταλική Πρεσβεία Αθηνών σε συνεννόηση με θεσμικούς φορείς της Ελλάδας, ιδρύματα, μουσεία, καλλιτέχνες, κορυφαίους εκπροσώπους του πολιτιστικού και ακαδημαϊκού κόσμου και φορείς που σχετίζονται με την Ιταλία, παρόντες στην Ελλάδα.

Η φετινή συναυλία παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστές άριες που προέρχονται όχι μόνο από το κλασικό ρεπερτόριο της λυρικής, αλλά και από την ιταλική λαϊκή μουσική. Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην Βασιλική Αγίου Μάρκου, με την επιμέλεια του Επίτιμου Υποπροξενείου της Ιταλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Είσοδος ελεύθερη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει