Πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Βενετία

121

Μέσα στο 2018 αναμένεται να υπογραφεί εκτός απροόπτου το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Βενετίας και Ηρακλείου, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο κατά τη διάρκεια του τρίτου “Φόρουμ των 1000 πόλεων”.

Σε συνάντηση που είχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Βενετίας, κ. Πάολα Μαρ και ο ομόλογός της του Δήμου Ηρακλείου Τζαν Αντρέα Γκαραντσίνι, συμφωνήθηκε το τελικό κείμενο της συνεργασίας, το οποίο θα σφραγίσει την αδελφοποίηση και επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, του εμπορίου και της παιδείας.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς από τις δυο πλευρές, οι οποίες αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια σημαντική συνεργασία που σχεδιάζεται τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού παρουσίασε στους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο την ιστορία, το παρόν και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου και είχε μεταξύ άλλων διμερείς συναντήσεις εργασίας με την Ιταλίδα υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Λουτσία Μποργκονζόνι, την διευθύντρια των Δημοτικών Μουσείων της Βενετίας, κ. Γκαμπριέλα Μπέλλι, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Βενετίας και Βόρειας Αδριατικής, κ. Πίνο Μουσολίνο, την διευθύντρια του Γραφείου Ευρώπης της UNESCO για τον Πολιτισμό και την Επιστήμη, κ.  Άννα Λουίζα Τόμσον Φλόρες, καθώς και τους εκπροσώπους των πόλεων Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Νανκίνο (Κίνα), Ραμπάτ (Μαρόκο) και Λιντς (Αυστρία).

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει