Αγνώριστες φέτος οι σχολικές αυλές

325

Αγνώριστες θα είναι φέτος οι αυλές πολλών σχολικών κτηρίων καθώς την περασμένη Δευτέρα υπεγράφη στην Λότζια η σύμβαση με αντικείμενο την «Διαμόρφωση σχολικών αυλών για την φιλοξενία παιγνιδιών και αθλητικών δρώμενων».

Την σύμβαση του έργου υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξης των 500.000 ευρώ με τελικό ποσό σύμβασης τις 212.768 ευρώ, και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δέκα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της σύμβασης, προχωράμε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους δέκα σχολικών συγκροτημάτων. Πρόκειται, ουσιαστικά για τη συνέχεια της πολιτικής μας, όσον αφορά το μείζον πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο.

Ήδη έχουμε νομιμοποιήσει τα σχολικά κτήρια που ήταν αυθαίρετα, έχουμε προχωρήσει σε εργασίες και επεκτάσεις κατά προτεραιότητα, είτε σε κτίρια (Τάλως), είτε σε αυλές (37ο και 46o), και έχουμε δημοπρατήσει έργα συντήρησης άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες στατικής επάρκειας τόσο για την πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία, όσο και για το 21ο Δημοτικό Φορτέτσας ενώ προχωρούν οι εργασίες στο Καπετανάκειο.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές και τους δασκάλους του Ηρακλείου, ένα σχολικό περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο και λειτουργικό και φυσικά ασφαλές.

Δουλεύουμε εντατικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες, έχουμε θέσει τις βάσεις για να τα καταφέρουμε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει